Tänään TV:ssä kotimainen elokuva seksiriippuvaisesta naisesta – sai vaisun vastaanoton ja erikoinen markkinointi herätti hämmennystä

Levottomat 3 – kun mikään ei riitä (K16) – Sub torstaina 23.06. klo 21:00

Vuonna 2004 valmistunut Levottomat 3 kertoo menestyvästä uranaisesta ja perheenäidistä Jonnasta (Mi Grönlund), joka hakee elämäänsä jännitystä irtoseksistä.

Minna Virtasen ohjaama Levottomat 3 oli leffatrilogian viimeinen osa, joskaan elokuvilla ei ole juonellista yhteyttä toisiinsa ja jokaisella on eri ohjaaja.

Elokuvaa edelsi ennen näkemätön markkinointikampanja, kun merkittävään rooliin” haettiin amatöörinäyttelijää Nelosella pyörineessä ”Haluatko filmitähdeksi” -kilpailussa. Kilpailun voittanut Hanna Karjalainen sai lopulta pienen sihteerin roolin. Hän näkyy elokuvassa minuutin verran.

Elokuvasta julkaistiin ennakkoon rohkea juliste, jossa Jonna on kietoutuneena paidattomaan mieheen.

Levottomat 3 sai surkeahkon vastaanoton. Monet kriitikot olivat pettyneitä siihen, että vakavaa aihetta, naisten seksiriippuvuutta käsitellään pinnallisesti ja lopputuloksena oli viihde-elokuva.

Formaattipoppibiisi laukeaa laulamaan liian usein ja liian ennustettavissa paikoissa. Näin tärkeä dramaturginen tehokeino on pilalla. Aikaisemmin Solar Filmsin tavaramerkiksi muodostunut tyyli toimi hyvin esimerkiksi Pahoissa pojissa, mutta nyt ei ollenkaan”. (Iltalehti).

”Minna Virtanen juoksettaa hyvin juuri sitä materiaalia, jota hänellä on käytössään. Näytteleminen on parhaimmillaan melkein mykkää. Jonnan ahdistus ja yksinäisyys välittyvät erheettömästi” (Helsingin Sanomat)

Elokuva sai 133 767 katsojaa teattereissa ja oli vuoden 2004 kotimaisista elokuvista neljänneksi katsotuin.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone