Tänään TV:ssä komediaklassikon jäähyväisosa – jäi historiaan myös ikävällä tavalla

Mies ja alaston ase 33 1/3: Viimeinen solvaus (K12) – Lauantaina 22.01. klo 21:00

Vuonna 1994 valmistunut komedia on Leslie Nielsenin tähdittämän Mies ja alaston ase -elokuvasarjan kolmas ja viimeinen osa.

Elokuvassa eläkkeellikin jäänyt poliisi Frank Drebin (Leslie Nielsen) jatkaa konnien jahtaamista. Elokuvan alussa Drebin on joutunut rakastettunsa hylkäämäksi, ja työpaineissa hän turvautuu jo pulloon. Pian tositoimet kuitenkin kutsuvat, ja terroristijahti huipentuu Oscar-gaalaan.

Komisario Nordbergia esittävä O.J. Simpson (kuvassa alla) tekee elokuvassa viimeisen roolinsa. Hän sai elokuvan ilmestymisvuonna 1994 murhasyytteen. Entistä amerikkalaisen jalkapallon tähteä syytettiin ex-vaimonsa Nicole Brown Simpsonin ja tämän miesystävän Ronald Lyle Goldmanin murhasta. Lopulta murhasyyte kaatui, mutta ura valkokankaalla oli ohi. Simpson sai myöhemmin 33 vuoden tuomion aseellisesta ryöstöstä, mutta hän pääsi ehdonalaiseen vuonna 2017.

Juttu jatkuu kuvan alla.

356

Poliisiparodian muissa osissa nähdään muun muassa Elviksen vaimo Priscilla Presley, George Kennedy sekä edesmennyt malli ja mediapersoona Anna Nicole Smith. Mies ja alaston ase -elokuvansarjan maine on kasvanut klassikon mittoihin.

Vuonna 2014 New York Timesin kriitikot valitsivat ensimmäisen osan Mies ja alaston ase yhdeksi kaikkien aikojen tuhannesta parhaasta elokuvasta maailmassa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone