Tänään televisiossa, kaupallisesti pettymyksen tuottanut Bond-seikkailu esitteli yhden parhaista Bond-pahiksista

Nelosen ohjelmistossa nähdään tänään keskiviikkona James Bond -seikkailu 007 ja Kultainen ase.

Roger Moore saa toisessa Bond-seikkailussaan vastaansa pelätyn palkkamurhaaja Scaramangan (Christopher Lee), joka kunnioittaa sankariagenttia syvästi. Britannian tiedustelupalvelu lomauttaa Bondin, kun hänen päätellään olevan Scaramangan seuraava kohde. Agentti päättää silti jäljittää päänahkaansa havittelevan vihollisen ja päätyy ennen pitkää Scaramangan rakastajattaren Andrea Andersin (Maud Adams) pakeille sekä edelleen Hongkongin ja Macaon eksoottisiin maisemiin.

Bond-tyttönä Mary Goodnightin roolissa debytoi ruotsalaissyntyinen Britt Ekland.

007 ja Kultainen ase oli kaupallinen pettymys ja myös kriitikot pitivät elokuvaa väsähtäneenä. Christopher Leen esittämä palkkamurhaaja Scaramanga nousi kuitenkin Bond-pahisten kärkikastiin.

007 ja kultainen ase oli ensimmäinen Bond-elokuva, joka esitettiin Kremlissä. Suomessa elokuva sai teatterikierroksellaan yhteensä 420 450 katsojaa Suomessa. Elokuva oli julkaisuvuotensa kolmanneksi katsotuin Suomen teattereissa.

Kultainen ase sai vähemmän katsojia Yhdysvalloissa kuin yksikään sarjan aiempi elokuva. Maailmanlaajuisesti elokuva ei ollut floppi mutta edeltäjiinsä verrattuna kaupallinen pettymys.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone