Tall Ships Races Music Festival (perjantai)

Tall Ships Races Music Festival (perjantai)

21.7.2017, Linnanpuisto, Turku

Tall Ships Races -tapahtuman yhteydessä järjestetty kaksipäiväinen musiikkifestivaali keräsi mukavasti yleisöä vehreään Linnanpuistoon. Päivistä perjantai oli selvästi lauantaita hiljaisempi. Lavalla nähtiin Pimeys, Irina, Anna Puu, The Cardigans sekä entinen Oasiksen laulaja ja keulakuva Liam Gallagher. 

Pimeys2

Vuonna 2011 perustettu Pimeys on yksi kiinnostavimmista uudemmista suomalaisista rockyhtyeistä. Kriitikot ovat ylistäneet yhtyeen levyjä joita on tähän mennessä ilmestynyt kolme kappaletta. Pimeydellä on peräti kaksi laulajaa, kitaristi Pekka Nisu sekä kosketinsoittaja Joel Mäkinen. Tämä kaksikko vastaa myös yhtyeen kappaleiden kirjoittamisesta. Kannattaa tsekata vaikka Loista niin kuin tähti ja Muistin sen toisin.

Pimeys

Joel Mäkinen ja Jukkis Virtanen/Pimeys

Irina

Suomirockin kestosuosikkeihin kuuluva Irina pisti festarikansaan liikettä esittämällä energisen shown joka sai myös yleisön tanssimaan. Keikalla kuultiin Kuurupiiloa ja Pokka kaltaisten hittien lisäksi myös uudempaa materiaalia. En olekaan valmis oli näyte uusimmalta albumilta Seitsemän.

Irina2

AnnaPuu

Perjantaipäivän naiskaksikosta pidemmän korren veti Anna Puu. Iloinen ja rääväsuinen Anna oli selvästi hyvällä tuulella sekä aivan fiiliksissä tulevasta The Cardigansin keikasta. Nina Perssonia hän sanoi rakastavansa. Keikalla kuultiin kasa hittejä, mm. Melankolian riemutKolme pientä sanaaSäännöt rakkaudelle sekä C’est la vie. Myös Annan versio Lauri Tähkän hitistä Suudellaan toimi tarttuvana lattariversiona. Kaunis Mestaripiirros kuultiin setin viimeisenä, encorena.

AnnaPuu2

Cardigans

Ruotsin suosituimpiin yhtyeisiin kuuluva The Cardigans kuului monen Linnanpuistoon saapuneen suosikkeihin. Harmia aiheutti kuitenkin yleensä kaunisäänisen Nina Perssonin laulu joka ei koko keikan aikana ollut parhaimmillaan. Keikalla kuultiin monta hittiä, kuten mm. LovefoolMy favourite game sekä You’re the storm. Setin hauskimmaksi kohdaksi muodostui lainatango Itämaista rakkautta, jonka Persson tulkitsi välinumerona selvällä suomen kielellä.

Cardigans2

Cardigans3

The Cardigans

LiamGallagher

Oasis -fanien kovasti odottama Liam Gallagherin keikka alkoi upeasti. Peräkkäin soitetut hitit Rock’n’roll star sekä Morning glory nostivat tunnelman välittömästi yötaivaisiin. Tämän jälkeen kuultiin nippu uusia kappaleita Gallagherin tulevalta, syksyllä ilmestyvältä albumilta. ”Meillä on jotain uusia kappaleita teille soitettavana. Voitte mennä baarin puolelle tai sitten jäädä”, Liam totesi lakonisesti ennen Wall of glassin alkua. Sinänsä uudet biisit ovat ihan kelpo tavaraa mutta turhan moni yleisössä, minä mukaan lukien, taisi odottaa vielä suurempaa Oasis -trippiä. Liam Gallagher ei pettänyt mutta ei saanut kaivattua hekumaa aikaan.

LiamGallagher2

Liam Gallagher

LiamGallagher3

LiamGallagher4

Teksti ja kuvat: Petri Kipinä

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone