Tall Ships Races Music Festival (lauantai)

Tall Ships Races Music Festival (lauantai)

22.7.2017, Linnanpuisto, Turku

Lauantai oli selvästi perjantaita suositumpi mikä aiheutti illan viimeisinä tunteina paikoitellen pientä ruuhkaa. Muutoin tapahtuma sujui rauhallisesti eikä suurempia ongelmia alueella ilmennyt. Lauantain aikana nähtiin ja kuultiin monta laadukasta keikkaa ja festivaalin päätti legendaarisen Pet Shop Boysin tyylikäs ja näyttävä show.

Erin

Lauantain polkaisi käyntiin Erin jonka keikka oli äärimmäisen viihdyttävä sekoitus vauhtia (Ei taida tietää tyttö, Vanha nainen hunningolla) sekä herkkyyttä (On elämä lainaVanha sydän)Gangsta oli livenä yllättävän hauska ja Popeda tutun tarttuva.

Erin2

Erin

TuureKilpelainen2

Tuure Kilpeläinen & Kaihon karavaani osoittautui huikeaksi livebändiksi jonka etnomusiikilla flirttaileva rock/iskelmä todella tempaisi mukaansa. Tämä musiikki tanssittaa mutta myös herkistää. Keikan helmiä olivat ainakin Rakkaudella on nälkäTahtoisin, tahtoisin, Ystävänpäivä, Hyvä, paha, ruma mies sekä Valon pisaroita.TuureKilpelainen

Tuure Kilpeläinen & Kaihon karavaani

LauriTahka

Lisää vettä myllyyn ja energiaa kehoon laittoi Lauri Tähkä jonka keikka oli positiivinen yllätys. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei setistä puuttunut. Tähkä oli myös ainut artisti joka kävi yleisön joukossa tekemässä lähempää tuttavuutta faniensa kanssa. Pauhaava sydän sekä Morsian jäivät kappaleista ehkä parhaiten mieleen.

LauriTahka2

Lauri Tähkä

Hurts3

Englantilainen popduo Hurts laittoi eturivin tytöt kirkumaan kerta toisensa jälkeen. Söpöt manchesterilaiset Theo Hutchcraft ja Adam Anderson ovat Suomessakin supersuosittuja ja kyllähän kaksikko tekee tavattoman tarttuvia kappaleita. Syksyllä tätä herkkua on odotettavissa lisää kun Hurts saapuu jälleen Suomeen.

Hurts2

Adam Anderson/Hurts

Hurts

Theo Hutchcraft/Hurts

PetShopBoys

Neil Tennant/Pet Shop Boys

PetShopBoys2

Chris Lowe/Pet Shop Boys

PetShopBoys3

Pet Shop Boys teki heti selväksi kuka oli tämän festivaalin pääesiintyjä. Huikea valoshow, upeat efektit ja ennen kaikkea tarttuvat ja tehokkaat kappaleet (myös uudet) tekivät tehtävänsä. Yhtyettä oli nautinnollista sekä katsoa että kuunnella. Keikan alku sujui uudemman materiaalin parissa. Inner sanctum toimi sisäänheittäjänä ja kohta jo jorattiin The pop kidsin tahdissa. Tennant ja Lowe panttasivat suurimpia hittejään pitkään. Se a vida é (That’s the way life is) kuultiin seitsemäntenä, West end girls ja It’s a sin paljon myöhemmin. Joka tapauksessa vaikuttava kokemus joka tuskin jätti yleisöä kylmäksi viilenevässä kesäillassa.

PetShopBoys5

Teksti ja kuvat: Petri Kipinä

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone