Suoratoistovinkki: suru pakottaa Noomi Rapacen roolihahmon lapsiperhettä piinaavaksi stalkkeriksi

Ranskalainen elokuva vuodelta 2008 L’Empreinte de l’ange eli Mark of an Angel sai DVD-julkaisuun nimeksi Angel of Mine. Samalla nimellä julkaistiin vuonna 2019 ilmestynyt uusioversio, jonka ohjasi Kim Farrant.

Psykologisen jännärin ja draaman välimaastossa etenevässä tarinassa seitsemän vuotta sitten lapsensa menettänyt Lizzie (Noomi Rapace) tapaa sattumalta 7-vuotiaan tytön, joka vaikuttaa aivan hänen tyttäreltään. Miten voi olla mahdollista?

Lizzien kiinnostus tyttöä kohtaan muuttuu pakkomielteiseksi stalkkaamiseksi. Hätä tai tässä tapauksessa suru keksii keinot, ja Lizzie hankkiutuu tytön perheen lähipiiriin löytääkseen lisää todisteita epäilylleen. Lizzie on ajatuksensa kanssa yksin, aviomies (Luke Evans) on huolissaan vaimonsa mielenterveydestä. Todisteiden kasaantuessa lopputulos on yllätys.

Noomi Rapace onnistuu tuomaan valkokankaalle varttihullulta vaikuttavan roolihahmon, joka surun murtamalla päättäväisyydellään on lopulta pelottava ilmestys. Tarinan edetessä katsojan rooliksi jää odottaa, koska tapahtuu jotain kauheaa ja peruuttamatonta. Mysteeri on vahva, mutta elokuvan loppu tarjoaa ratkaisun, joka ei miellytä kaikkia.

Katso elokuva Elisa Viihde Viaplay -palvelussa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone