Suomen virallinen rokkari ansaitsee perusteellisen dokumentin – tämä tiedetään julkaisuajankohdasta

Tänään perjantaina (17.6.) 60 vuotta täyttävän Michael Monroen uskomattomasta elämästä julkaistaan dokumenttielokuva. Michael Monroe – The Best Kept Secret in Rock ’n’ Roll on Pete Eklundin ohjaama ja tuottama tarina unelmista ja niiden särkymisestä.

17-vuotiaana Matti Fagerholm suuntasi tavoittelemaan unelmaansa kansainvälisenä rocktähtenä, ja vuonna 1979 perustettu Hanoi Rocks teki Matista Michael Monroen.

”Haluamme kertoa Michaelin tarinan rehellisesti ja kaunistelematta. Tutkimme häntä ja hänen valintojaan myös kriittisesti. Pyrimme taustoittamalla ja lähipiirin haastatteluilla rakentamaan mahdollisimman eheän tulkinnan kokonaisuudesta”, Pete Eklund kertoo.

Mchaelin tarinaan kuuluu lähtemättömästi myös Andy McCoy. Vaikka Hanoi Rocksin tie katkesi 1985, kaksikko ei ole henkisesti päästänyt toisistaan irti.

Hanoi Rocks herätettiin henkiin uudelleen, mutta lupaavasti alkanut uusi tuleminen kaatui lopullisesti kaksikon välirikkoon vuonna 2009. Sen jälkeen he eivät tavanneet toisiaan yli 10 vuoteen.

Aiemmin tänä vuonna kaksikko kohtasi Hanoi Rocksin Oriental Beat -albumin uudelleenmiksaussessiossa. Voiko ystävyys toimia jälleen, kun kumpikin on ylittämässä 60 ikävuoden rajapyykin?

”Andyn varjo seuraa Michaelia, olivat he tekemisissä tai eivät. Kumpikin ymmärtää, että musiikillisesti he olisivat olleet toisilleen parasta, mitä voi toivoa ja kuvitella. Michaelin itsensä sanoin: ’I love to hate him and he hates to love me.'”, Eklund analysoi.

Kaiho Republicin tuottama ja Nelonen Median levittämä Michael Monroe – The Best Kept Secret in Rock ’n’ Roll saa ensi-iltansa alkuvuonna 2023.

(Nelonen)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone