South Parkin uusi kausi tuli Suomeekin – tiesitko nämä faktat kulttisarjasta? Suosikkihahmo meinattiin ”tappaa” jo alkuvaiheessa

Legendaarinen South Park -animaatiosarja on edennyt jo 26. kaudelle. Kulttisarjan uudet jaksot voi katsoa Suomessa toistaiseksi vain Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelusta. Mesta.net koosti yhteen muutaman South Park -tärpin vuosien varrelta

Matt Stonen ja Trey Parkerin luoma animaatiosarja South Park on ihastuttanut ja vihastuttanut katsojia jo vuodesta 1997 lähtien. South Parkin varhaisversio tehtiin jo vuonna 1992 julkaistussa lyhytelokuvassa, jossa Jeesus taisteli henkiin herännyttä tappajalumiukkoa vastaan.

Yksi mielenkiintoinen seikka liittyy South Parkin tekotapaan: Trey Parker ja Matt Stone pyrkivät tuottamaan jokaisen jakson alle viikossa. Muiden vastaavien animaatiosarjojen jakson animointi voi kestää jopa kuukausia, mutta South Park -jakso valmistuu nopeimmillaan muutamassa päivässä. Toisinaan on käynyt niin, että viimeiset muutokset on tehty South Park -jaksoihin vain muutama tunti ennen ensimmäistä tv-esitystä.

Monet julkkikset pitävät South Parkiin pääsyä kunnia-asiana. Koomikkotähti Jerry Seinfeld kuitenkin kieltäytyi tarjouksesta esittää kalkkunaa. Parker ja Stone halusivat hänen ääninäyttelevän kalkkunan kotkottavaa ääntä.

Sen sijaan George Clooney oli täysin tyytyväinen päästyään näyttelemään homokoira Sparkyn ääntä. Hollywood-tähti on pitkäaikainen South Parkin -fani. Myöhemmin Clooney ääninäytteli tohtori Douchea vuonna 1997 ensi-iltansa saaneessa South Park -elokuvassa.

Julkkishahmoja on mukana miltei jokaisessa jaksossa, mutta vain harvoin huumori on mennyt yli kohdehenkilön hilseen.

Tom Cruisen kerrotaan olleen lähellä haastaa South Park -tekijät oikeuteen ”Trapped in the Closet” -nimisen jakson vuoksi. Jaksoon sisältyi skientologian häpäisyä, Tom Cruisen lukitseminen Stanin kaappiin ja useiden hahmojen pyyntöjä, että hän ”tulisi ulos kaapista”.

South Park on jättänyt jälkeensä legendaarisia sutkauksia, kuten ”Oh my God, they killed Kenny!”,

Kenny aiottiin tappaa lopullisesti 5. kaudella, mutta Parker ja Stone päättivät lopulta olla tekemättä sitä, koska he ymmärsivät, että Kenny oli valtava osa ohjelmaa.

Sarjan tekijät eivät allekirjoita kaikkea tekemäänsä. Parker on todennut, ettei hän pahastuisi, jos ensimmäiset 48 jaksoa poistettaisiin lopullisesti kaikista formaateista. ”Neljää ensimmäistä tuotantokautta on noloa katsoa. Okei, olimme 26-27-vuotiaita”, Parker kommentoi vuonna 2011.

South Park herättää tasaisin väliajoin kohua ja pahennusta. Vuonna 2019 sarja vedettiin pois Kiinan suoratoistopalveluista.

Myös hahmojen nimiin liittyy tarinoita. Cartmanin äiti Liane on nimetty Trey Parkerin entisen morsiamen mukaan. Parker sai hänet kiinni toisen miehen kanssa, joten hän nimesi sivistyneen hahmon ex-kumppaninsa mukaan.

South Park pitää hallussaan Guinnessin maailmanennätystä ”animaatiosarjana, jossa kiroillaan eniten”. Sama meininki jatkuu.

South Parkin kaikki kaudet Elisa Viihde Viaplayssa.

Lähde: Digital Spy, Screenrant, ImDb

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone