Saara Kotkaniemi jännitti etukäteen Mies joka kuoli -sarjan vastaanottoa – yhden kohtauksen tekeminen jäi mieleen erityisesti

Elisa Viihteen kesän uutuussarja Mies joka kuoli yhdistelee jouheasti draamaa, jännitystä, toimintaa ja komediaa. Saara Kotkaniemi esittää sarjassa räväkkää vaimoa.

Antti Tuomaisen samannimiseen menestysromaaniin perustuvassa sarjassa menestyvä sieniyrittäjä Jaakko Kaunismaa saa lääkärikäynnillään yllättäviä uutisia. Hän on kuolemassa myrkytykseen. Joku on murhaamassa häntä hitaasti.

Mies joka kuoli nousi nopeasti Elisa Viihde Viaplayn katsotuimmaksi sarjaksi.

”Sarjasta on tullut todella hyvää palautetta. Erityisesti sarjan omaperäisyyttä, huumoria ja estetiikkaa on kehuttu”, Saara Kotkaniemi kertoo.

Hänen mukaansa sarja kulkee komedian, jännityssarjan ja draaman välimaastossa notkeasti

”Jännitin etukäteen sitä, miten tämmöinen gengrehybridi on mahdollista toteuttaa ja toimiiko se. Oli kiva nähdä, että kyllä se jollain omituisella tavalla toimii.”

Kotkaniemi esittää sieniyrittäjä-Kaunismaan vaimoa Taina Kaunismaata.

Roolia varten Kotkaniemi teki todellisen muodonmuutoksen. Hänen pitkät hiuksensa leikattiin lyhyeksi ja värjättiin, hänelle laitettiin geelikynnet ja myös suihkurusketuksessa oli käytävä säännöllisesti.

Sarjan keskiössä on Kaunismaan pariskunnan pyörittämä sieniyritys. Sarjassa ollaan paljon sienimetsällä ja laitetaan ruokaa. Yhden kohtauksen tekeminen jäi Kotkaniemen mieleen erityisesti.

”Paljon oltiin sienien kanssa tekemisessä. Omalla kohdallani se tarkoitti myös sienikeiton oksentamista ja oksennusvaatteissa kulkemista. Se oli hupaisaa, kun rekvisiittahenkilöt tulivat sienikeittoämpärien kanssa ja alkoivat sotkea minua. Kohtauksen tekeminen ällötti ja nauratti samaan aikaan”, Kotkaniemi myhäilee.

Sarjan myötä Kotkaniemi sai näytellä monen ihailemansa näyttelijän kuten Satu Tuuli Karhun, Janne Reinikaisen ja Sakari Kuosmasen kanssa. Kuosmanen ja sarjan viime syksynä edesmennyt tuottaja Pauli Pentti kertoivat tarinoita vuosikymmenien takaisista kuvauksista.

”Myös Eiji Mihara on uusi ja ihan mahtava uusi tuttavuus. Samoin muut japanilaiset avustajat. Jonain päivänä rupesin juttelemaan yhden japanilaisavustajan kanssa ja selvisi, että tyttäremme ovat samalla luokalla.”

Mies joka kuoli -sarja kuvattiin Haminassa helteisenä viime kesänä. Kotkaniemen kuluva kesä on mennyt pitkälti lomaillessa.

”Ollaan oltu paljon perheen kanssa mökillä ja olen myös päässyt pitkästä aikaa muutamille festareille. Niitä ehti jo pandemiavuosina ikävöidä!”

Mies joka kuoli katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone