Rikkaat ja rahattomat, vaihtopariskunta kokee pelkoa ja inhoa parkkipaikalla: ”Mä lähden ulos, juokse”

Rikkaissa ja rahattomissa toistensa saappaisiin hyppäävät tällä viikolla kaksi nuorta pariskuntaa.

Huom, sisältää ennakkoa tulevasta.

Yrittäjänä vaurastunut Emilia Liberman ja hänen miehensä Daniel pääsevät kokemaan hevosten kanssa työskentelevien Iina Onnelaisen ja Pekka Koposen elämäntyyliä.

Emilian ja Danielin tavallinen viikkobudjetti on 1300 euroa, kun taas Iina ja Pekka elävät huomattavasti pienemmällä 55 euron viikkobudjetilla.

Pienestä budjetista johtuen Iinan ja Pekan autossa on kaikenlaista vikaa – autoa ei ole mahdollista vielä säännöllisesti huoltoon.

Emilia ja Daniel haaveilevat auton käytöstä vaihtoviikon aikana, mutta auton vikalista saa parin mietteliääksi.

Auto alkaa pitää erikoista ääntä heti Emilian ja Danielin istuttua sen kyytiin. Ilmiö saa Emilian hätääntymään sen verran, että hän hyppää koiransa kanssa autosta pihalle. ”Mä lähden ulos. Juokse!

Suurin ongelma on rikkoutunut ajovalo. Emilia on lukenut tieliikennelakia, jonka mukaan autoa ei saa ajaa liikenteessä ilman toimivia valoja.

Daniel ei ole Suomen kansalainen, vaan hän on maassa oleskeluluvalla. Oleskelulupaa pitää hakea uudestaan noin kahden vuoden välein, jotta Suomessa oleskelua voi jatkaa. ”Siellä aina katsotaan uudestaan, että onko mitään, mikä voisi vaikuttaa päätökseen”, Emilia selittää. Kaksikko pelkää poliisin pysäyttävän autoilevan pariskunnan ja Danielin saavan papereihin negatiivisen merkinnän.

Rikkaat ja rahattomat keskiviikkoisin Nelosella ja Ruudussa.

(Nelonen)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone