Rikkaat ja rahattomat -ohjelmassa Sara Chafak ihmettelee vaihtokohteessa asunnon lämpötilaa – saunakin päälle vain hetkeksi

Uusi Rikkaat ja rahattomat -kausi alkaa keskiviikkona Nelosella ja Ruudussa.

Huom, sisältää ennakkoa tulevasta.

Ensimmäisessä jaksossa Miss Suomi ja media-alan ammattilainen Sara Chafak ja hänen puolisonsa Jeffrey Lawman vaihtavat osia kahden lapsen äidin Tinja Poolan kanssa.

Tinja on ammatiltaan kokki ja elää parhaillaan kotihoidontuella. Sara, Jeffrey ja Tinja lapsineen vaihtavat viikoksi sekä koteja että budjetteja. Saapuessaan Tinjan asuntoon, Sara ja Jeffrey kiinnittävät huomiota viileään lämpötilaan. – ”En ymmärrä, miten lapsiperhe voi elää näin kylmässä”.

Syy asunnon lämpötilaan löytyy sähkön hinnan voimakkaasta noususta. Saraa ja Jeffreytä odottaa asunnossa kirje, jossa ohjeistetaan sähkön säännöstelyssä. Jos sähkön hinta on alle 3 senttiä kilowattitunnilta, voi saunaa lämmittää hetkeksi, lukee kirjeessä.

Huimalla 1900 euron viikkobudjetilla eläville Saralle ja Jeffreylle selviää syy Tinjan sähkön säännöstelyyn, kun heille paljastuu hänen 89 euron viikkobudjettinsa.

Tämä on jotenkin surullista, koska me tiedämme, että palaamme tämän viikon jälkeen takaisin omaan elämäämme, mutta tämä on monelle arkipäivää”, Sara kommentoi liikuttuneena. Ajatus herkistää hänet kyyneliin.

Elämä on epäreilua”, Jeffrey toteaa.

Myös Saralla on muistoja ajasta, jolloin elämä oli rahallisesti niukempaa.

Itse muistaa menneisyydestä sen, että kun ei tiennyt paremmasta, niin eli sillä, mitä on”.

Uusi Rikkaat ja rahattomat -kausi alkaa keskiviikkona 29. maaliskuuta Nelosella ja Ruudussa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

Kommentit suljettu.