Rikkaat ja rahattomat -ohjelmassa työttömän arki etenee 73 eurolla – siivousalan yrittäjäpariskunnalla käytössään 1600 euroa

Rikkaat ja rahattomat -ohjelmassa siivousalan yrittäjät Markku Tikka ja Mali Kongsom uusioperheineen sekä ”Malminkartanon mummi” Anne Tuulia Hietanen vaihtavat koteja ja budjetteja.

Huom, sisältää ennakkoa tulevasta.

1600 euron viikkobudjetilla elävien Markun ja Malin on vaikeuksia sopeutua työttömän Anne Tuulian niukkaan 73 euron viikkobudjettiin.

Pitkään myyntityötä tehnyt Anne Tuulia on ollut työttömänä jo kauan, edellisen työpaikan mentyä konkurssiin. ”Minulla on tapana sanoa, että olen myynyt kaikkea mitä mahtuu hevosenkengän ja jauhelihan väliin, paitsi itseäni”.

Viime aikoina työpaikan haku on kaatunut yhteen seikkaan – ikään.

Törmäsin ihan suoraan ja rehellisesti ikärasismiin. Sihteerienkin oletetaan olevan 25-vuotiaita söpöliinejä, joilla on 30 vuoden kokemus”.

Pudotus työttömän tuloihin oli naiselle aikoinaan valtava. ”Lisäksi minulle jäi päälle kymmenien tuhansien eurojen velat”, Anne Tuulia kertoo.

Rikkaat ja rahattomat keskiviikkoisin Nelosella ja Ruudussa.

(Nelonen)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Rikkaat ei tiedä mitä köyhyys on. Uuttatestamenttia siteerattuna,”ei ole helppoa rikkaankaan elämä” Rikas kun ei taivaaseen pääse.

Kommentit suljettu.