Norjassa kuvataan ajankohtaista trillerisarjaa – saa ensi-iltansa Elisa Viihde Viaplayssa ensi vuonna

Viaplayn uusi alkuperäissarja Linnoitus sijoittuu eristäytyneeseen Norjaan. Kahdeksanosaista dystooppista trillerisarjaa kuvataan parhaillaan Bergenissä ja se saa ensi-iltansa Elisa Viihde Viaplayssa ensi vuoden puolella.

Mitä tapahtuisi, jos katkaisisimme kaikki siteet ulkomaailmaan? Tämä on kysymys on sarjan keskiössä.

On vuosi 2037, ja valtava muuri erottaa Norjan ulkomaailmasta. Omavaraiset norjalaiset elävät suojattua ja etuoikeutettua elämää pohjoismaisessa paratiisissa – täysin eristäytyneinä muusta maailmasta. Mutta kun tappava sairaus puhkeaa, asukkaat ymmärtävät nopeasti, että he ovat loukussa saman muurin takana, jonka piti suojella heitä.

Linnoitus perustuu tunnettujen norjalaiskäsikirjoittajien, Linn-Jeanethe Kyedin (Rådebank) ja John Kåre Råkenin (Bølgen, Skjelvet) alkuperäisideaan ja käsikirjoitukseen. Ajatus sarjan käsikirjoitukseen syntyi reaktiona kirjailijakaksikon kokemasta lisääntyvästä eristäytymisen kulttuurista Euroopassa ja länsimaissa. 

Ohjaajina toimivat Cecilie Mosli (Mammon, Heimebane) ja Mikkel Brænne Sandemose (Lykkeland, Ragnarok).

Brittinäyttelijä Russel Tovey on yksi sarjan tähdistä. Kuva: Lukas Salna

Sarjan näyttelijäkaarti tullaan paljastamaan tulevan vuoden aikana, mutta jo nyt muutama nimi on selvillä. Tunnettu brittinäyttelijä Russell Tovey (Years and Years, Dorian Grayn muotokuva) tullaan näkemään keskeisessä roolissa. Tovey esittäää brittipakolaista joka yrittää epätoivoisesti päästä Norjaan. 

Tobias Santelmann (The One Who Kills, Exit, Kon-Tiki) nähdään sarjan pääroolissa karismaattisena pääministerinä, Grieg Amund Heyerdahlina. Heyerdal on vastuussa Norjan väestön eristäytymisestä, ja nyt kymmenen vuoden takainen valinta tulee osoittautumaan kohtalokkaaksi. 

“Uskon, että pandemian aiheuttama maailmantila tekee “Linnoituksen” tarinasta epämiellyttävän ajankohtaisen. Esittämäni hahmo, pääministeri Heyerdahl, on mies, jolla on selkeä näkemys Norjasta. Hän on johtaja, joka uskoo omiin ideoihinsa, vaikka maa on keskellä valtavaa kriisiä”, Tobias Santelmann sanoo. 

Viaplayn Norjan draamajohtaja Tanya Nanette Badendyck uskoo, että tuotannossa on mukana kaikki elementit mitä tarvitaan menestykseen sekä Norjassa että ulkomailla. 

“Linnoitus kuvaa dystopista yhteiskuntaa, ja vaikka sarjan tapahtumat sijoittuvat 15 vuoden päähän, se tuntuu sekä tutulta että ajankohtaiselta. Olen varma, että tämä ainutlaatuinen ja omaperäinen tuotanto tavoittaa erittäin laajan yleisön ”muurin molemmin puolin”, Badendyck sanoo. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone