Murhia ja teinidraamaa – uudet short form -sarjat tarjoavat vaihtoehdon kiireisille sarja-ahmateille

Sons of God -sarja alkaa raa’alla tavalla, kun New Yorkin hasidiyhteisöön kuuluva teinipoika löytyy murhattuna. Vasta työnsä aloittanut NYPD:n rikostutkija Zoey (Shailene Garnett) ja korttelipoliisi Elin (David Julian Hirsh) määrätään tutkimaan tapausta. Pian heidän läheisensä ovat vaarassa.

Sons of God on yksi Elisa Viihde Viaplayssa syyskuussa julkaistuista short form -sarjoista.

Short formeille on yhtenäistä lyhyt kesto. Sarjan jaksot on tiivistetty verkko- ja mobiilikatsojia ajatellen noin kymmenen minuutin mittaisiksi. Nopealla rytmityksellä kosiskellaan eritoten nuorta yleisöä.

Short form sopii myös kiireisille ja sarjamaratoneista nauttiville. Yhden jakson katsoo vaivatta vaikkapa työmatkalla tai aamupalaa syödessä.

Bingetyksestä on tullut yhä yleisempi ilmiö koronan myötä. Moni aloittaa sarjan, eikä malta lopettaa sitä kesken. Short formin etuna on se, että yksi kausi kestää vain yhden leffan mitan.

juttu jatkuu…

Nuorille aikuisille suunnatussa Flower -sarjassa seurataan 17-vuotias Ericaa (Zoey Deutch) , joka tapailee vanhempia miehiä ja kiristää sitten heiltä rahaa uhkaamalla tehdä ilmoituksen polisiille. Sitten elämä mullistuu, kun kuvioihin astuu velipuoli ja yksi kiristyskeikka menee pieleen.

Pillow talk -sarjassa seuravaa puolestaan poikamies Ryania, joka koittaa täyttää elämänsä tyhjiön irtoseksillä ja pornolla. Elisa Viihde Viaplayssa julkaistujen short form -sarjojen joukossa ovat myös muun muassa, Rounds, All Wrong ja Mr. Mom

Suomenkielisiä short formeja on tehty lähinnä Ylen tuottamana. Hyvänä esimerkkinä Luottomies, jonka toinen tuotantokausi oli ehdolla Emmy-ehdokkaaksi short form -sarjojen kategoriassa vuonna 2019.

Katso Sons fo Godin traileri alta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone