Munkkivuori-sarjan nuorisotähdet Viljami Loponen ja Lumo Levy näyttelevät Ivalo-sarjassa – näin he ovat muuttuneet

Elisa Viihteen alkuperäissarjan Ivalon kolmoskausi starttasi keskiviikkona Ruutu + -palvelussa.

Mukana ovat monet aiemmilta kausilta tutut näyttelijät, kuten Iina Kuustonen, Venla Ronkainen, Mikko Leppilampi ja Janne Kataja.

Sarjassa uusina kasvoina nähdään nuoret näyttelijät Viljami Loponen, 15, ja Lumo Levy, 15, jotka tulivat tutuiksi syksyllä 2022 ensi-illan saaneesta Munkkivuori-sarjasta. Jani Volasen ohjaama draamasarja oli todellinen arvostelumenestys ja se palkittiin neljällä Kultaisella Venlalla.

Viljami Loponen näytteli yhtä Munkkivuori-sarjan pääroolia.
Lumo Levy Munkkivuoren kuvauksissa kesällä 2022.

Oululainen Lumo Levy ja lahtelainen Viljami Loponen osuivat samaan aikaan Ivalon koekuvauksiin viime vuonna. Molemmat saivat melko pian kuulla tulleensa valituksi sarjaan. Tosin eri rooleihin, kun he olivat kuvitelleet.

Levy näyttelee Perttu Hamaria, joka joutuu vakavan koulukiusaamisen uhriksi yläkoulussa. Yksi kiusaajista on Loposen esittämä koulukaveri Miklu. Kiusaamisaihe sai molemmat näyttelijät vakavoitumaan.

”Itselläni on ollut aiemmin kiusaajan rooleja, mutta nyt sain tuntea, miltä tuntuu näytellä kiusattua. Se avasi tosi erilaisia näkökulmia”, Levy sanoo.

”Sain itsekin uudenlaisia näkemyksiä. Sarjassa esiintyvä kiusaaminen on paljon vakavampaa kuin millaista olen itse nähnyt tapahtuvan”, Loponen totesi.

Ivaloa kuvattiin kevättalvella Ivalon ja Inarin seudulla. Kuvauksista jäi repun pohjalle ikimuistoisia kokemuksia. Lapin upeat talvimaisemat tekivät molempiin suuren vaikutuksen.

”Minulla olisi ollut mahdollisuus päästä laskettelemaan, mutta halusin sen sijaan tutustua Ivalon kylään. En ollut aiemmin käynyt Rovaniemeä ylempämä. Ivalo on hieno paikka. Oli hienoa päästä näyttelemään pohjoiseen, koska olen kuvannut aiemmin lähinnä Helsingin seudulla”, Lumo Levy sanoi.

Nuorukaisten näyttelijän urat ovat saaneet hyvän lähdön ja tavoitteet ovatr korkealla. Molemmille on luvassa rooleja myös tulevissa tv-sarjoissa ja pitkissä elokuvissa, mutta niistä he eivät saa vielä puhua.

”Tiedotetaan niistä sitten, kun tiedotetaan”, Levy summaa myhäillen.

Lue myös: Ivalo-sarjan uusi kausi käynnistyy rajulla toimintakohtauksella, kuvattiin yli 30 asteen pakkasessa – stuntmies Arman Ansari haki oppia Jackie Chanin koulusta

Ivalon kolmas kausi Ruutu plussalla.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone