Lauri Tähkän Aavikko oli vuoden 2021 soitetuin kotimainen kappale

Lauri Tähkän, Tido Nguyenin ja Tiina Vainikaisen kirjoittama ja Lauri Tähkän esittämä Aavikko keräsi Teostolle vuonna 2021 ilmoitettujen esitystietojen mukaan yhteensä 6624 soittokertaa radiosta, tv:stä ja elävän musiikin esityksistä. Aavikko oli myös radioiden soitetuin kotimainen kappale.

Vuoden kaikkien soitetuimpien kappaleiden TOP 10 -listalla Aavikko sijoittui kolmanneksi. Sitä enemmän soittoja saivat The Weekndin esittämä Save your tears (9995 soittokertaa) ja Ed Sheeranin esittämä Bad Habits (8244 soittokertaa). Euromääräisesti eniten esityskorvauksia keränneet teokset vuonna 2021 olivat Ellinooran Dinosauruksii, Haloo Helsingin Piilotan mun kyyneleet ja Blind Channelin Dark side.

Ylen radiokanavien soitetuin kappale oli Blind Channelin Dark Side. Kaupallisissa radioissa eniten soi The Weekndin Save your tears.

Ulkomailta eniten esityskorvauksia sai edelleen Jean Sibeliuksen katalogi. Eniten esityskorvauksia vuonna 2021 keräsivät Viulukonsertto op. 47 d-molli sekä Sinfonia 2 op. 43. Kolmantena listalla on The Rasmuksen kestohitti In the Shadows.

Vuoden 2021 striimatuin kappale Suomen Spotifyssa on Blind Channelin Dark side. YouTubessa eniten suomalaisten katselu- ja kuuntelukertoja sai Portion Boysin Vauhti kiihtyy (feat. Matti ja Teppo).

Soitetuimpien TOP 10 -tilastoissa ei ole huomioitu mainos- ja tunnusmusiikkikäyttöä. Tunnetuista kappaleista erityisen runsaasti tv-kanavamainonnassa on viime vuonna soinut Maija Vilkkumaan yhdessä Kaisa Korhosen kanssa kirjoittama Viimeinen elämä ja tunnusmusiikeissa Kolmas nainen -yhtyeen Hyvää ja kaunista.

Lähde: Teosto

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone