Julia Shepstone, 9, näyttelee Ei Haukku haavaa tee -sarjassa – osti palkkiorahoillaan oman koiran

Ei Haukku haavaa tee -komediasarjan toinen kausi julkaistiin Elisa Viihde Viaplayssa.

Julia Shepstone, 9, näyttelee sarjassa Pitkäsen perheen kuopusta Sofiaa. Hän oli mukana jo sarjan ensimmäisellä kaudella, joka sai ensi-illan vuonna 2020.

Espoolainen Shepstone käy neljättä luokkaa. Hän on tehnyt aiemmin pienemmän roolin Aallonmurtaja-sarjassa ja esiintynyt Helsingin Sanomien Lasten Uutisissa. Kokemusta on myös ääninäyttelemisestä ja mainoksista. Näyttelemisen lisäksi hän harrastaa koripalloa ja uimahyppäämistä.

Julia on erittäin innoissaan näyttelemisestä. Haaveena on näytellä isona ammatikseen.

”Näytteleminen kiinnostaa minua, koska se on niin hauskaa. Toisen kauden kuvaukset jännittivät etukäteen, mutta se meni ohi ensimmäisenä kuvauspäivänä”, Julia kertoi sarjan julkistamistilaisuudessa.

Ei Haukku haavaa tee -sarjan yhtenä päähahmona on koira. Ensimmäisellä kaudella Haukkua esitti bostonterrieri, mutta toisella kaudela Haukun rotu vaihtui borderterriereksi.

Julia pitää korista. Ensimmäisen kauden kuvauksissa hän ihastui Haukkua esittäneeseen bostonterrieriin niin paljon, että hän päätti hankkia oman koiran, joka sain nimekseen Viivi.

Keväällä 2020, sarjan ensimmäisen kauden ensi-illan jälkeisenä päivänä Julia lähti perheensä kanssa lomareissulle Lappiin. Matkalla varrelle osui kennel, josta perheen aiempi koira oli haettu.

”Meidän vanha koiramme oli jouduttu lopettamaan jokin aika sitten. Totesimme matkan aikana, että voi kun saisimme uuden koiran. Julia päätti matkan aikana, että hän ostaa kuvauksista saamillaan rahoillaan koiran. Kun pääsimme perille, soitin kyseiseen kenneliin ja saimme iloksemme kuulla, että uudet cockerspanielin pennut on juuri astutettu. Varasin Julialle yhden pennun”, Julian äiti Sini Shepstone kertoo.

Sini Shepstone tähdentää, että näytteleminen on hänen tyttärelleen mieluisa harrastus ja raha vain kiva sivuseikka.

”Äitinä on ollut ihana seurata, miten innoissaan Julia on näyttelemisestä. Se on pääasia, että hän tekee tätä puhtaasta halusta.”

Juttu jatkuu…

Julian esittämän Sofian teini-ikäisiä sisaruksia Jannea ja Jenniä näyttelevät sarjassa Milo Snellman ja Kanerva Paunio. Molemmat heistä aloittivat näyttelemisen Julian ikäisenä.

Snellman muistaa hyvin sen, kun hän matkusti ensimmäisiin kuvauksiinsa äitinsä viemänä.

”Olin kuusivuotias. En olisin halunnut mennä kuvauksiin ja mökötin autossa koko menomatkan ajan. Mutta perillä tajusin, että tämähän on hemmetin hauskaa”, hän muistelee huvittuneena.

Paunion mielestä sarjan kakkoskauden henkilöhahmot ovat syvällisempiä ja juonenkäänteet mielenkiintoisempia.

”Sarjassa käsitellään ajankohtaisia asioita hyvin uskottavasti. Roolihahmoni Jennin ilmastonmuutosjutut ovat hyvin tunnistettavia. Opiskelen Kallion lukiossa ja siellä on hänenkaltaisiaan todella tiedostavia nuoria. Sain koulusta samaistumispintaa roolihahmooni,”, Paunio sanoo.

Snellmanin mukaan parasta sarjassa on se, että siitä välittyy aito lämpö ja että isoille ja vakavillekin asioille nauretaan hyväntahtoisesti.

”Kymmenvuotias ja 60-vuotias voivat katsoa sarjan yhdessä ja nauraa sille”, hän summaa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone