Jännitystä ja scifiä Helsingissä. Listasimme 5 hyvää syytä katsoa Jälkeläiset-sarja

Jännitysdraamasarja Jälkeläiset saa ensi-illan Elisa Viihde Viaplayssa 30.1. Mesta.net kokosi tärkeimmät seikat, miksi Jälkeläiset on katsomisen arvoinen.

Jälkeläiset vie lähitulevaisuuteen ja kysyy voiko geenimanipulaatio muuttaa maailmaa. Suomalais-tanskalaisena yhteistyönä syntyneen jännitysdraaman keskiössä on nuori helsinkiläisnainen Liv (Nika Savolainen), jonka geeniperimässä saattaa olla vastaus koko ihmiskunnan tulevaisuuteen.

Jälkeläiset on erilainen

Päällimmäinen ajatus on, että tällaista tv-sarjaa ei ole aiemmin tehty Suomessa. Minna Panjanen ja Valeria Richterin käsikirjoittama sarja on jännityksen ja perhedraaman keitos, joka on maustettu aimo ripauksella scifillä. On poikkeuksellista, että sarja sijoittuu lähitulevaisuuteen. Oman kiehtovan leimansa sarjaan tuo utuinen visuaalinen ilme.

Jälkeläiset nostaa esille tärkeitä aiheita

Jälkeläisissä käsitellään ihmiselämän monia arkoja ja kipeitä aiheita vaikeista lapsi-vanhempisuhteista yksinäisyyteen ja masennukseen. Sarjassa seurataan myös lapsettomuudesta kärsivän Lundin pariskunnan (Lotta Kaihua ja Tommi Eronen) pettymysten sävyttämää arkea. Se tuo uuden näkökulman tarinaan. Kaiken ohessa harjoitetaan likaista politiikkaa ja bisnestä, jonka pelinappuloiksi joutuvat jopa viattomat lapset.

Jälkeläisissä on vahvoja näyttelijäsuorituksia

Pääosien esittäjät Nika Savolainen ja Elmer Bäck eivät vielä ole suurelle yleisölle kovin tuttuja nimiä, mutta molemmat suoriutuvat sitäkin upeammin haastavista rooleistaan. Heidän hahmoilleen tapahtuu hurjia asioita ja suuri osa mielen sisällä. Kuva on tiivistä lähikuvaa ja yksittäiset kohtaukset ovat pitkiä – ja siten haastavia näytellä. Tanskalaisista kollegoista on mainittava Sonny Lindberg ja May Lifschitz, jotka ovat rooleissaan suorastaan jäätäviä.

juttu jatkuu

Jälkeläiset huokuu scifimäistä tunnelmaa. Kuvassa näyttelijät Dennenesch Zoudé. Nika Savolainen ja Maija Paunio

Jälkeläisissä on kiehtovia kuvauspaikkoja

Kuvauksia varten etsittiin ja rakennettiin kuvauspaikkoja sillä silmällä, että miltä Helsinki voisi näyttää kymmenen vuoden kuluttua. Nykyaikaa on häivytetty onnistuneesti. Autot ja moottoripyörät toimivat sähköllä ja yhteydenpitoa hoidetaan myös hologrammipuheluilla. Sarjaa kuvattiin huippusalaisessa serverikeskuksessa pääkaupunkiseudulla. Biotiedeyhtiö Risen kohtaukset kuvattiin viidessä eri kuvauskohteessa ja koostettiin leikkausvaiheessa yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Osa maisemakuvista kuvattiin Islannissa. Saarivaltion kauniit maalaismaisemat toimivat hyvänä vastapainona betoniselle kaupunkimiljöölle.

Jälkeläiset laittaa pohtimaan ihmiskunnan tulevaisuutta

Jälkeläiset vie katsojan lähitulevaisuuteen ja kysyy, miten geenimanipulaatio voi muuttaa maailmaa. Sarja synnyttää ajatushautomon: miten geenejä käytetään tulevaisuudessa. Seuraako geenitietoudesta enemmän hyvää kuin pahaa?  Minne ylipäätään ihmiskunta on matkalla?

Jälkeläiset julkaistaan Elisa Viihde Viaplayssa 30.1.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone