Electro Deluxe ja Fat Beat Sound System tanssittivat Huvila-teltan yleisöä

Electro Deluxe, Fat Beat Sound System

17.8.2018, Huvila-teltta, Helsinki

Helsingin juhlaviikoille vuosi 2018 on juhlavuosi. Festivaali täyttää 50 vuotta. Huvila-teltta on ollut mukana juhlaviikkojen ikiomana tapahtumapaikkana 1990-luvun puolivälistä alkaen. Siellä on totuttu näkemään tasokkaita konsertteja koko festivaalin ajan. Tällä hetkellä useampi Huvilan tämän vuoden konserteista on jo loppuunmyyty. Perjantaina juhlaviikot potkaistiin käyntiin komeasti. Ranskalainen Electro Deluxe ja kotimainen Fat Beat Sound System laittoivat ihmisiin liikettä ja hien virtaamaan.

FatBeatSoundSystem

FatBeatSoundSystem3

Legendaarista Fat Beat Sound Systemia ei ole keikkalavoilla vähään aikaan nähty. Huvilan lavalle yhtye palasi kymmenen vuoden keikkatauon jälkeen. Hymy oli herkässä ja mikä myös hienoa, orkesteri on juuri julkaissut uutta musiikkia. Turhan lyhyen setin aikana kuultiin myös tätä uutta materiaalia. Can you imagine päätti vain kolme varttia kestäneen keikan. Fat Beat Sound System on tunnettu vierailevista solisteistaan. Huvilan lavalla nähtiin Paleface ja Bossapoika joista jälkimmäinen on mukana myös uunituoreella sinkulla. Yleisö oli koko keikan mukana hienosti eikä Fat Beat Sound System ole missään nimessä sanonut vielä viimeistä sanaansa.

FatBeatSoundSystem2

ElectroDeluxe

Ranskalainen Electro Deluxe vieraili Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Yhtye on ollut koossa 17 vuotta ja voittanut kotimaassaan grammy-palkinnon parhaana jazz-kokoonpanona. Tämä vierailu jää tuskin ainoaksi eikä sitä jazzia Huvilassa kauheasti kuultu. Lähinnä soulin ja funkin voimalla mentiin eteenpäin ja millä intensiteetillä! Yleisö lähti välittömästi bailuihin mukaan ja kuin hyvän meiningin varmistamiseksi hyppäsi laulaja James Copley lavalta yleisön joukkoon muutaman kappaleen jälkeen. Hän kävi kaikki penkkirivit läpi ja suorastaan vaati ihmisiä lavan eteen tanssimaan. Ranskalaiset eivät näemmä ole turhan vaatimattomia. “Bigger is better” sopii kuvaamaan tätä orkesteria oikein hyvin.

ElectroDeluxe2

ElectroDeluxe3

Isoimmillaan Electro Deluxe esiintyy big band-tyyliin yli kymmenen hengen torvisektion ja taustalaulajien kanssa. Huvila-teltan lavalla nähtiin kahdeksan hengen kokoonpano ja myös se kuulosti suurelta. Orkesterissa on huikean laulaja Copleyn lisäksi kosolti taitavia soittajia. Basisti Jérémie Coke on nähty erilaisten musiikkilehtien kansissa. Kosketinsoittaja Gaël Cadoux teki myös vaikutuksen. Electro Deluxe hallitsee hyvien biisien lisäksi tyylikkään esillepanon joka vie ajatukset jonnekin menneeseen. Myös Copleyn karisma on yhtyeen kantavia voimia. Perjantai-illan hikinen ja tavattoman energinen show nousi allekirjoittaneen papereissa yhdeksi vuoden parhaista keikoista.

ElectroDeluxe4

ElectroDeluxe5

Teksti ja kuvat: Petri Kipinä

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone