A Tribe Called Red ja elektroninen pow-wow Huvila-teltassa

A Tribe Called Red, DJ Killabeatmaker, Suistamon Sähkö

18.8.2018, Huvila-teltta, Helsinki

Etukäteen Huvilan bileiltana mainostettu lauantai sisälsi elektronista tanssimusiikkia Kolumbiasta, Karjalasta ja Kanadasta. Kolumbialainen DJ Killabeatmaker soitteli koko illan ravintolan puolella varsin mainiota musiikkia aina kotimaansa perinnemusiikista funkkiin ja houseen asti. Suistamon Sähkö jäi aikataulullisista syistä väliin joten saavuin paikalle hyvissä ajoin ennen illan pääesiintyjän vuoroa. Kanadalainen DJ-kollektiivi A Tribe Called Red tarjosi juuri sitä mitä etukäteen ajattelinkin. Tokoinrannassa tanssittiin suuri ja hikinen pow-wow.

ATCR

ATCR1

ATCR10

Tim “2oolman” Hill ja Ehren “Bear Witness” Thomas levittävät kulttuuria ja perinteitä jonka jäsenet ovat historian saatossa saaneet kärsiä valkoisen miehen ahneudesta ja viekkaudesta. He yhdistävät elektroniseen tanssimusiikkiin, räppiin ja dubsteppiin Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen laulu- ja tanssiperinteen. Pow-wow saa uuden muodon. Etukäteen A Tribe Called Redin keikan lupailtiin olevan yhdistelmä vastustamatonta rytmiä ja hikeä. Juuri näin oli asian laita. Yleisö ei turhia kainostellut vaan pakkautui lavan eteen ensirytmeistä alkaen. Myös pienoinen sadetanssi taisi tulla jossain vaiheessa esitettyä sillä perjantaina saatiin pariin otteeseen luonnon niin kovasti kaipaamaa kastelua.

ATCR2

ATCR4

Ydinkaksikon lisäksi lavalla nähtiin myös nuorempaa tanssijasukupolvea. A Tribe Called Redin musiikki kaataa raja-aitoja joten nuoren pow-wow-tanssijanaisen lisäksi nuoret taipuivat myös modernimpiin tanssiliikkeisiin. Hienoa tällainen perinteiden ylläpito ja arvostus nykymaailmassa. A Tribe Called Red on saanut arvostusta myös kotimaassaan. Se on valittu tänä vuonna vuoden ryhmäksi ja sen kolmas ja viimeisin levy “We are the halluci nation” oli ehdolla Kanadan parhaaksi elektroniseksi albumiksi. Tämä oli ensimmäinen kerta Suomessa, tuskin viimeinen. Kiitos juhlaviikoille tällaisten huippunimien tuomisesta keikalle.

ATCR5

ATCR6

ATCR7

ATCR8

Teksti ja kuvat: Petri Kipinä

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone