Barbie-elokuva saapui kotikatsomoihin, vaikka se pyörii yhä valkokankailla – lue muutama jännä fakta elokuvasta!

Greta Gerwigin ohjaama ja Margot Robbien tähdittämä Barbie sai teatteriensi-illan heinäkuussa ja siitä on tullut vuoden 2023 menestynein elokuva maailmassa. Elokuva pyörii yhä useissa Suomen elokuvateattereissa ja se on saanut tähän mennessä yli 620 000 katsojaa.

Nyt Barbien voi katsoa kotona. Elokuvan digitaalinen vuokra- ja myyntiversio julkaistiin tiistaina myös Suomessa. Elokuvan voi katsoa esimerkiksi Elisa Viihteessä hintaan 19,99 euroa.

Tässä muutama fakta elokuvasta:

Ikoniseen barbimaailmaan sijoittuva elokuva hurmaa myös upeilla lavasteillaan ja rekviisiitoillaan. Tietokonegrafiikan sijaan elokuvassa käytettiin aitoja lavasteita. Vaaleanpunaista väriä tarvittiin lavasteisiin niin paljon, että pinkki sävy loppui kesken maalijätti Roscolta.

Päätähti Margot Robbie tunnutautuu Barbie-faniksi. Hänellä oli tuottajille erikoispyyntö: Hän halusi Barbielandiin liukumäen, joka menisi hänen makuuhuoneestaan suoraan uima-altaaseen.

Kun Barbie ja Ken ovat automatkalla todelliseen maailmaan, auton matkamittarissa vilahtaa lukema 031959. Kilometrimäärä viittaa ensimmäiseen Barbie-nukkeen, joka julkaistiin maaliskuussa 1959.

Robbie käytti kuvausten aikana 18 eri peruukkia.

Elokuvan mittakaavassa toteutettiin todellinen silmänkääntötemppu. Barbie-hahmo on elokuvassa 23 prosenttia suurempi suhteessa lavasteisiin. Tästä johtuen Barbie näyttää liian suurelta ajoneuvojen ja rakennusten vierellä. Sama temppu on toteutettu aiemmissa Barbie-sarjoissa.

Fanit ovat huomanneet elokuvasta myös muutamia epäjohdonmukaisuuksia . Gloria (America Ferrera) ajaa elokuvassa Chevrolet Blazer SS EV -sähköautoa. Takaa-ajokohtauksessa hänen autostaan lähtee bensiinimoottorin ääniä.

Lähteet: People, IMbD

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone