Apulannan klassikkolevyjä voi kuunnella pian vinyylimuodossa

Apulanta on raivannut 30-vuotisen uransa tiensä yhdeksi maamme suurimmista rock-instituutioista. Tästä huolimatta suurinta osaa bändin levytyksistä ei ole koskaan ollut saatavilla vinyylinä.

Apulannan pitkäaikainen yhteistyökumppani Backstage Rock Shop tekee nyt kulttuuriteon ja julkaisee bändin lahtelaiselle Levy-yhtiölle vuosina 1996-2007 tekemät albumit uusina vinyylipainoksina. Näistä vain Kiila (2005) on julkaistu vinyylinä aiemmin.

Luvassa on yhteensä yksitoista julkaisua, joista tulee saataville mustien vinyyliversioiden lisäksi rajoitetun painoksen värivinyylejä. Vinyylit julkaistaan vuosien 2022 ja 2023 aikana. Ensimmäisenä julkaisuvuorossa ovat albumit Ehjä (1996) ja Kolme (1997), jotka julkaistaan 29.4.2022.

Uskon että on aika paljon jengiä, joka haluaa palata juuri näihin levyihin nyt vinyylimuodossa”, kommentoi Apulannan Toni Wirtanen tiedotteessa.

Vinyylijulkaisuihin tulee päivitetyt kansilehdet bonusliitteiden kera, jotka laaditaan yhteistyössä bändin kanssa. Julkaisut kunnioittavat ulkoasultaan alkuperäisiä mahdollisimman hyvin. Albumien vinyylimasteroinnin on tehnyt Samu Oittinen Fantom Studiolla.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone