Alkuperäinen Baywatch teräväpiirtona – Subilla alkaen 7.9.

Alkuperäinen Baywatch teräväpiirtona – Subilla alkaen 7.9.

Suorastaan egendaarisessa Baywatch-sarjassa (1989-2001) seurataan rantavahtien pomon Mitch Buchannonin (David Hasselhoff) ja hänen hengenpelastajatiiminsä arkea, jossa he pitävät malibulaisen rannan uimavedet ja rantahiekat turvallisina niin paikallisille kuin turisteillekin.

Popkulttuuri-ikoniksi noussut Baywatch on yksi 1990-luvun merkittävimmistä tv-sarjoista. Sarja alkoi vuonna 1989 ja se remasteroitiin teräväpiirtolähetykseksi vuonna 2018. Remasteroinnin lisäksi myös sarjan soundtrack on uudistettu legendaarisesta tunnusbiisistä lähtien. Sarjassa on mukana on myös uutta musiikkia peräti yli 350 kappaleen verran.

Baywatch nosti suuren yleisön tietoisuuteen valtavan määrän tähtiä, kuten Pamela Anderson, Carmen Electra, Erika Eleniak ja Yasmine Bleeth.

Suomessa ohjelmaa esitti MTV3-kanava. Guinnessin ennätysten kirjassa Baywatchia on tituleerattu maailman suurimman yleisön keränneeksi tv-sarjaksi. Sillä oli parhaimmillaan TV Guiden arvion mukaan yli miljardi katsojaa.

Baywatchissa vieraili vuosien aikana lukuisia tuttuja kasvoja. Baywatchissa nähtiin mm. miljardööri-bisnesmies Richard BransonModerni perhe -sarjassa sittemmin suursuosioon noussut Sofia Vergara, sarjan kuvausten aikaan vasta 11-vuotias Mila Kunis sekä konkarinäyttelijä Danny Trejo

Monille sarja oli ensimmäinen kunnon näyttelijäntyö, kuten Hollywoodin kärkinimiin kuuluvalle Michelle Williamsille. Aquaman ja Game of Thrones -tähti Jason Momoakin on Baywatch-kasvatti.

Myös viulisti Linda Lampenius vieraili Baywatchissa taitelijanimellä Linda Brava.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone