ABBA haastoi cover-bändin oikeuteen – lakimiehiltä kovat ukaasit

Uutistoimisto Reuters kertoo, että juuri paluun tehnyt popin ruotsalainen superyhtye ABBA käynnisti perjantaina oikeustoimet estääkseen ABBA Mania -nimistä brittiläistä cover-yhtyettä käyttämästä tätä nimeä.

Yhdysvaltain Manhattanin käräjäoikeuteen jätetyssä haasteessa ABBA:n asianajajat syyttävät yhtyeen manageria myös ”vilpillisestä toiminnasta” yhtyeen markkinoinnista.

Haasteen mukaan yhtyeen tulee lopettaa ABBA Mania -nimen käyttäminen sosiaalisessa mediassa, YouTubessa ja abbamania.com-sivustolla. Myöskään keikkoja ei saa mainostaa ”ABBA-tribuutteina”.

ABBA teki paluun 40 vuoden jälkeen marraskuussa julkaisemalla Voyage-albumin. ABBAn albumi nousi heti ensimmäisellä viikolla Suomen virallisen albumilistan ykköseksi. Kaikki kymmenen kappaletta nousivat suoraan myös Spotifyn Top 100 -listalle.

ABBA Mania on keikkaillut vuodesta 1996 lähtien esittäen ABBAn hittejä suurille yleisöille. Yhtyeen on määrä jatkaa kiertuettaan ensi vuonna muun muassa Britanniassa ja Ranskassa. Bändin edustaja ei ole kommentoinut ABBAn nostamaa haastetta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone