Tällaista oli Kaikki synnit -sarjan kuvauksissa Oulussa – ”En ole koskaan nähnyt tällaista sarjaa”

Elisa Viihteen juutta Kaikki synnit -alkuperäissarjaa kuvataan kesän aikana Oulun seudulla. Sarja esitetään Elisa Viihteessä keväällä 2019.

Pohjois-Suomeen sijoittuvan murhamysteerin pääosissa nähdään Maria Sid ja Johannes Holopainen. Kuusiosaisen sarjan ohjaa Mika Ronkainen, joka tunnetaan muun muassa palkitusta Laulu koti-ikävästä -dokumentistaan. Käsikirjoituksen ovat tehneet Merja Aakko yhdessä Ronkaisen kanssa.

Kaikki synnit sijoittuu fiktiiviseen Varjakan kuntaan, Oulun kupeeseen.  Tarina lähtee liikkeelle,  kun kunnan alueelta löytyy viikon aikana kaksi murhattua miestä.

kaikki synnit sid

Tukholmassa asuva näyttelijä Maria Sid esittää helsinkiläistä rikostutkijaa Sanna Tervoa, joka lähetetään pohjoissuomalaiseen Varjakan kuntaan tutkimaan paikkakunnalla tapahtuneita murhia.

Sid muutti kuvausten ajaksi Ouluun, ja kertoo viihtyneeensä hyvin pohjoisessa.

”Käsikirjoitus ja rooli olivat niin hyvin kirjoitettuja, että minun oli suorastaan pakko tehdä tämä sarja. Olen iloinen ja positiivisesti yllättynyt kaikesta. Mikaa  (Ronkainen) en tuntenut aiemmin, mutta hän on ihan maailmanluokan ohjaaja”, Maria Sid kehuu.

kaiki synnit kuvaus

Sidin esittämä ikostutkija ei halua kohdata ongelmiaan, vaan hukuttaa ne työntekoon. Näyttelijä pitää tarinaa elämänmakuisena ja todenmukaisena

”Yhdessä tarinassa on koko elämä nipussa ja roolihahmot ovat erikosia. En ole nähnyt tällaista sarjaa koskaan aiemmin tai lukenut vastaavaa käsikirjoitusta.”

kaikki synnit 22
Ohjaaja Mika Ronkainen näyttää kuvaajille ja näyttelijöille, kuinka kohtauksen pitäisi mennä.

Ohjaaja Mika Ronkaisen mukaan sarjan visuaalinen ajatuksena ovat laajat luonnonmaisemat ja ahtaat mielenmaisemat.

”Tarina syntyy niiden kontrastista.”

Ronkainen vetää pesäeron trendikkäisiin nordic noir -rikossarjoihin.

”Nordic noir alkaa olla käsitteenä kulunut. Emme halua mennä sen leiman alle. Olemme mieluummin finnish weird”, hän toteaa hymyssä suin.

 

johannes holopainen 2

Tuntemattomasta sotilaasta ja Hevi reissu -elokuvista tuttu Johannes Holopainen, 30, esittää rikostutkija Lauri Räihää, joka palaa kotikonnuilleen vuosikymmenen jälkeen ja kohtaa kipeän menneisyytensä.

”On ollut hienoa näytellä Maria Sidin kanssa. Tiesin jo ensimmäisestä katseesta, että kuvauksissa tulee olemaa hauskaa. Takana on jo paljon hauskoja hetkiä”, Holopainen sanoo.

matti ristinen

Varjakan paikallispoliisin Jussi Ritolan roolissa nähdään Matti Ristinen. Kärsämäeltä kotoisin oleva näyttelijä on iloinen päästessään kuvaamaan kotikonnuilleen pohjoiseen.

”Sisäisen draaman lisäksi odotan näkeväni luontokuvia. Ohjaaja ja kuvaaja ovat löytäneet sarjan kuvauspaikoiksi todella upeita peltomaisemia”, Ristinen vihjasi.

Kaikki synnit -sarjaa on kuvattu pääosin öisin ja ilta-aikaan. Sarjassa on käytetty paljon paikallisia näyttelijöitä ja avustajia.

Kellon kylässä Haukiputaalla kuvatussa kohtauksessa oli mukana yli 200 paikallista avustajaa.

”Kuvasimme kuusi tuntia kuumassa salissa. Ihmiset sinnittelivät hienosti, vaikka lämpötila voisi 32 asteeseen. Kukaan pyörtynyt tai poistunut paikalta kesken kuvausten”, Mika Ronkainen sanoo

kaikki synnit kuvaus

Sisarukset Katariina ja Hanna olivat avustajina Oulun lentokentällä. Heidän tehtävänään oli esittää lentomatkustajia.

”Meitä on ohjeistettu käyttäytymään ihan normaalisti. Jokaiselle avustajalle annetaan tehtävä, missä hänen kuuluu olla ja esimerkiksi kävellä”, Hanna sanoo.

Hanna oli toistamiseen avustajana Oulun lentokentällä. Nyt hän sai houkuteltua siskon mukaansa.

”Tämä antaa väriä normiarkeen ja olen muutenkin tykännyt aina näyttelemisestä. On mielenkiintoista nähdä kuinka ammattinäyttelijät tekevät työtänsä. Sitten on jännä katsoa sarjasta, että vilahtaako siinä edes oma käsi”, Hanna naurahtaa.

kaikki synnit kuvaus 2
Helteen johdosta aurinkovarjot ovat olleet kovassa käytössä. Näyttelijöiden maski on suojattaja auringolta.

Kaikki synnit -sarjan kuvaukset päättyvät elokuussa. Ensimmäisen tv-sarjan kuvaaminen omissa kotimaisemissa on ollut Mika Ronkaiselle sykähdyttävä kokemus.

”Kun 45 kuvaustiimin jäsentä sulloutuu kahdeksi kuukaudeksi eräänlaiseen umpioon ja keskittyy yhdessä tekemiseen, siitä syntyy eräänlainen perhe. Nyt moni laskee jo harmissaan päiviä, että kohta tämä päättyy.”

Lue myös:

Outo tilanne kotimaisen rikossarjan kuvauksissa – aurinko ja kuu samassa kuvassa

Kotimaisen rikosdraamasarjan kuvaukset alkavat Oulun seudulla – pääsee kansainväliseen levitykseen

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone