Outo tilanne kotimaisen rikossarjan kuvauksissa – aurinko ja kuu samassa kuvassa

Oulun seudulla kuvataan parhaillaan Elisa Viihteen uutta Kaikki synnit -alkuperäissarjaa. Tuottaja Ilkka Matilan mukaan kuvauksia on tehty pääasiassa iltaisin ja öisin kuvausteknisistä syistä.

”Kun nordic noirin värimaailma on sinertävän kylmä, niin tässä sarjassa se on lämmin ja värikäs. Vähän kuin Kalifonian sunset”, kokenut tuottaja kertoo.

Matilan mukaan valon kanssa on ollut haasteita kuvauksissa.

”Olimme kuvaamassa Tyrvävällä kohtausta, jossa kaksi ihmista keskusteli kasvotusten. Samaan aikaan toisen henkilön taustalla paistoi täysikuu ja toisen aurinko. Jouduimme rajaamaan toisen pois, koska se olisi näyttänyt täysin epäuskottavalta valmiissa kohtauksessa”, Matila kuvailee hymyssä suin.

Pohjoisen mystiikkaa huokuva Kaikki synnit -sarja leviää myös ulkomaille. Sarjan kansainvälisen levityksen hoitaa Sky Vision.

Juttu jatkuu kuvan alla

kaikki synnit 22
Mika Ronkainen näyttää kuvaajille ja näyttelijöille, kuinka kohtauksen pitää mennä.

Kaikki synnit sarjan pääosissa nähdään Maria Sid ja Johannes Holopainen. Ohjaajana toimii dokumenteistaan palkittu Mika Ronkainen. Kaikki synnit on hänen ensimmäinen fiktiivinen ohjaustyönsä.

Rikossarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen Varjakan kuntaan. Maaseutupitäjän arki järkkyy, kun kylästä löytyy kaksi murhattua mieshenkilöä. Rikostutkijat (Sid ja Holopainen) lähetetään selvittämään murhia.

”Visuaalisena ajatuksena ovat laajat luonnonmaisemat ja ahtaat mielenmaisemat. Tarina syntyy niiden kontrastista”, ohjaaja Ronkainen luonnehtii.

Sarja julkaistaan Elisa Viihteessä keväällä 2019.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone