Sipoon herttua -sarja pohjautuu tositarinoihin suomalaisesta korruptiosta – Kurkista Elisa Viihteen alkuperäissarjan kuvauksiin

Elisa Viihteen uutta alkuperäissarjaa Sipoon herttuaa kuvattiin tällä viikolla Vantaan Lapinkylässä. Sarja julkaistaan Elisa Viihteessä ensi keväänä. 10-osaisessa draamakomediasarjassa käsitetellään tuoreella otteella vakavia yhteiskunnallisia aiheita, kuten korruptiota ja hyväveli-verkostoja.

Sipoolainen perheenisä ja bisnesmies Pasi Kovalainen (Kari Hietalahti) haalii itselleen omaisuutta likaisin keinoin: suhmuroimalla, veroja kiertämällä, hyväveli-verkostoja ja kunnallisbyrokratiaa suosimalla. Hän ei tunnista itseään rikolliseksi. Humalassa tehty yliajo käynnistää laajat poliisitutkimukset. Kovalaiselle koittaa tilinteon hetki.

Siinä tiivistettynä Sipoon herttua -sarjan herkulliset lähtökohdat.

sipoon herttua kari hietalahti 1
Kari Hietalahti esittää pikkurikollista perheenisää ja bisnesmiestä Pasi Kovalaista.
sipoon herttua teppo airaksinen
”En ole henkilökohtaisesti kohdannut korruptiota. Tiedän, että aihe kiinnostaa. Tavallinen kansalainen rakastaa lukea uutisia, että rötösherrat on saatu kiinni”, ohjaaja Teppo Airaksinen sanoo.

Ohjaaja Teppo Airaksinen (Napapiirin sankarit 2 ja Downshiftaajat) toteaa, että sarjan aiheet ja tapahtumat eivät ole satua.

”Vaikka isossa kuvassa sarja on fiktiivinen, monen yksityiskohdan taustalla on tositarina. Perehdyimme käsikirjoittajien Atte Järvisen ja John Lundstenin kanssa suomalaiseen korruptioon haastattelemalla asiaa tutkivia toimittajia.”

”Lähdimme siitä, että sarjan on oltava hauska, mutta sen ei tarvitse olla ratkiriemukas. Aihe on kiehtova ja aidontuntuinen. Sarjan käsikirjoitusta lukiessa aloin miettiä kuumeisesti, että miten tässä lopulta käy. Niin käy erittäin harvoin, sillä yleensä huomio kiinnittyy muihin seikkoihin”, Teppo Airaksinen kertoo.

sipoon herttua miitta sorvali

Miitta Sorvali esittää sarjassa Sipoon kaupunginjohtajaa, jolla ei myöskään ole täysin puhtaat jauhot pussissaan. Hän pitää käsikirjoitusta nerokkaana.

”On herkullista, että näyttelijä saa näyteltäväkseen näin hyvän tekstin. Yhdessäkään repliikissä ei ole  liikaa tai liian vähän tekstiä. Lisäksi on hienoa, että meidän näyttelijöiden ei tarvitse puskemalla puskea esiin huumoria. Se piilotettu älykkäästi käsikirjoitukseen”, Miitta Sorvali pohtii.

sipoon herttua mari perankoski

Mari Perankoski esittää Pasi Kovalaisen vaimoa Jaanaa.

”Jaanalla on käytössään paljon rahaa, jokainen päivä on hänelle tilipäivä. Hän sulkee silmänsä miehensä touhuilta, mutta siinä vaiheessa kun rötöksiä alkaa paljastua oikein kunnolla, herra Kovalainen saa kurmootusta”, Mari Perankoski naurahtaa.

Perankoskella ei ole omakohtaisia kokemuksia korruptiosta, mutta sarjaa tehdessä hän on ymmärtänyt, että se voi koostua pienistä puroista.

”Kun tehdään pieniä hämärösopimuksia sinne ja tänne, niin yhtäkkiä kasassa voi olla iso gate”.

sipoon herttua antti heikkinen
”Roolihahmoni Pasi Jr. puolustaa isäänsä viimeiseen saakka. Hän on luonteeltaan kiivas ja nauttii suuresti perheensä rahoista ja maineesta. Voisi sanoa, että hän on isän poika”, Antti Heikkinen luonnehtii roolihahmoaan.

Kovalaisen perheen poikaa Pasi junioria esittävä Antti Heikkinen uskoo, että ajattoman ja kiinnostavan aiheensa ansiosta sarja vetoaa myös vanhempaan katsojakuntaan.

”Oma isäni sanoi, että sarjassa esiintyvillä hyväveli-verkostoilla ja saunasopimisella on pitkä historia Suomessa. Uskon, että luvassa on viiltävä kuvaus suomalaisesta korruptiosta. Sarja on hyvin uskottava. Kaikki siinä tapahtuva voisi olla totta. Se, että asioita käsitellään komedian keinoin, tuo mukanaan mielenkiintoisen twistin”, Konttori-sarjastakin tuttu näyttelijä tuumaa.

sipoon herrtua pekka streng (2)
”Kun toimittajat hätistelevät Pasi Kovalaista, hän soittaa minut apuun”, päähenkilön asianajajaa esittävä Pekka Strang sanoo.

Myös Kovalaisen asianajajaa Jani Gustafssonia näyttelevä Pekka Strang pitää aihetta kiinnostavana, koska se liippaa läheltä meitä kaikkia.

”Käsikirjoitus on hyvin ajassa kiinni. Siihen on kerätty erilaisia korruptiotarinoita Suomesta ja ne on ympätty nätisti yhteen. Tämä on aihe, josta on syytä keskustella. Jos katsoo hallituksen viimeaikaista suhmurointia, niin voi vain todeta, että Suomi ei ole mikään lintukoto, jossa ei ole korruptiota.”

sipoon herttua ville myllyrinne
Ville Myllyrinne esittää Sipoon kunnanvaltuuston puheenjohtajaa Tapani Maskulaa. ”Tiedän korroptiosta yhtä paljon kuin keskiverto suomalainen tietää. Tässä sarjassa se kytkeytyy pitkälti kunnallispoliitiikkaan” Myllyrinne sanoo.
sipoon herttua kuvaus 2 (2)
Sipoon herttuaa kuvattiin maanantaina vantaalaisessa omakotitalossa. Ilmeet ovat vakavia, sillä kesken juhlien seuraa kiivassanainen välienselvittely. Kuvassa Kari Hietalahti, Pekka Strang ja Antti Heikkinen.
sipoon herttua kuvaukset
On maljapuheen aika. Viime hetken valmistelut ja naks, kamera käy.
sipoon herttua mari perankoski ja kari hietalahti
Mari Perankoski ja Kari Hietalahti esittävät Jaana ja Pasi Kovalaista. Perheidylli järkkyy, kun isännän rötöstelyn laajuus paljastuu vaimolle.

Sipoon herttua -sarjan kuvaukset päättyvät marraskuun puolivälissä. Sarjaa on kuvattu pääosin Sipoossa.

Lue myös: Sipoon herttua -sarjassa näyttelevä Pekka Streng: ”Suomi ei ole mikään lintukoto, jossa ei ole korruptiota”

Lumi teki tepposet Sipoon herttua -sarjan kuvauksille – Ulkoilmakohtaus oli siirrettävä sisätiloihin

Kuvahaun tulos haulle elisa viihde rakkautta ja anarkiaa

Teksti ja kuvat: Jouni Hirn / Mesta.net

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone