Sipoon herttua -sarjassa näyttelevä Pekka Strang: ”Suomi ei ole mikään lintukoto, jossa ei ole korruptiota”

Elisa Viihteen uusi alkuperäissarja Sipoon herttua julkaistaan keväällä 2018. Parhaillaan kuvattava sarja kertoo suomalaisesta korruptiosta komedian keinoin.

Pekka Strang esittää sarjassa päähenkilön, pikkurikollisen bisnesmiehen Pasi Kovalaisen (Kari Hietalahti) lakimiestä Jani Gustafssonia.

”Kun Kovalaisella tulee ongelmia toimittajien kanssa, minut soitetaan paikalle. Juridiikka on siinä mielessä kiinnostavaa, että se eroaa etiikasta. Joku asia voi olla oikein juridisesti, mutta ei eettisessä mielessä”, Pekka Strang pohtii sarjan kuvauksissa Vantaan Lapinkylässä.

Strangin mielestä sarja on hyvin ajankohtainen kuvaus tämän päivän Suomesta, jossa korruptio ”elää ja voi hyvin”.

”Aihe on hyvin kiinnostava, koska se on lähellä meitä kaikkia”, hän toteaa.

”Käsikirjoitus on hyvin ajassa kiinni. Siihen on kerätty erilaisia korruptiotarinoita Suomesta ja ne on ympätty nätisti yhteen. Tämä on aihe, josta on syytä keskustella. Jos katsoo hallituksen viimeaikaista suhmurointia, niin voi vain todeta, että Suomi ei ole mikään lintukoto, jossa ei ole korruptiota.”

sipoon herttua kuvaus 2 (2)
Sipoon herttuaa kuvattiin maanantaina vantaalaisessa omakotitalossa. Kuvassa Kari Hietalahti, Pekka Strang ja Antti Heikkinen.

Strang tunnistaa korruption mekanismeja muun muassa bloggaamisessa, jossa bloggarille luvataan rahaa tai tavaraa vastapalveluna ”meitä kehuvista kirjoituksista”.

”Luulen, että korruptio on melko samanlaista ruohonjuuritasolla kuin huipulla. Suurin ongelma on kuitenkin julkisten varojen käyttäminen. Sitä ei missään nimessä saisi tapahtua.”

Pekka Strang teki tähän mennessä suurimman roolinsa taitelija Touko Laaksosesta kertovassa Tom of Finland -elokuvassa. Dome Karukosken ohjaama elokuva on valittu Suomen viralliseksi Oscar-ehdokkaaksi – lopulliset Oscar-ehdokkuudet julkistetaan 23. tammikuuta 2018.

”Elokuva on levinnyt joka puolelle maailmaa ja olen kiertänyt paljon sen kanssa. Olin juuri Yhdysvalloissa useissa eri ensi-illoissa. Olen saanut elokuvasta paljon kiitosta ympäri maailmaa. Omalla kohdallani se on toiminut hyvänä käyntikorttina uusi töihin”, Strang toteaa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone