Ville Hytösen dekkarista tekeillä elokuva: ”Tarinassa on paljon enemmän kierrettä ja kerroksia kuin yksioikoisissa pahuuden kuvauksissa”

Helsinkiläinen tuotantoyhtiö Making Movies Oy on hankkinut elokuvaoption Ville Hytösen keväällä ilmestyneeseen romaaniin Johannes-Andreas.

Johannes-Andreas on kylmäävä ja psykologisesti tarkka kuvaus Neuvosto-Viron kuuluisimmasta sarjamurhaajasta ja tämän vaimosta.

Viron suurin kustantamo Tänapäev osti oikeudet Hytösen romaaniin jo ennen sen julkaisua. Nyt helsinkiläinen tuotantoyhtiö Making Movies on ostanut elokuvaoption Johannes-Andreaksen tarinaan. Yhtiö on tuottanut 15 näytelmäelokuvaa, mm. Rakkaani merikapteeni, Hevi reissu, Tyttö nimeltä Varpu ja Miekkailija sekä kymmeniä dokumenttielokuvia.

”Johannes Andreas saattaa olla ulkoisesti rikostarina, mutta se on myös tarina Neuvosto-Virosta Brezhnevin ajan synkeimpinä vuosina, sukupolvien yli kulkevasta manipulaatiosta ja naisesta, joka ymmärtää elävänsä narsistin kanssa”, sanoo tuottaja Kaarle Aho Making Movies Oy:stä.

”Tämän tarinan murhat ja väkivalta eivät meitä sinänsä kiinnosta, vaan se mikä niitä ympäröi: paradoksaalinen yhdistelmä alistavaa kommunismia ja tukahduttavaa uskonnollisuutta. Se, kuinka nainen alkaa pikkuhiljaa ymmärtää rakastamansa miehen todellisen luonteen samaan aikaan, kun tajuaa minkälaisessa maailmassa on kasvanut. Tarinassa on paljon enemmän kierrettä ja kerroksia kuin yksioikoisissa pahuuden kuvauksissa.”

Ville Hytönen (s. 1982) on Virossa asuva, lukuisilla kirjallisuuspalkintoehdokkuuksilla huomioitu kirjailija. Johannes-Andreas on hänen neljäs romaaninsa.

Johannes-Andreas on saatavilla äänikirjana.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone