Vesa-Matti Loiria muistellaan Ylen kanavilla – katso lähetysajat

Monipuolinen taiteilija Vesa-Matti Loiri on poissa. Hän menehtyi keskiviikkona 77 vuoden iässä. Yle kunnoittaa rakastettua taiteilijaa useissa lähetyksissä.

Keskiviikkona 10.8. TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 19.00-20.00 Loirin poikkeuksellista uraa muistelevat Loiri-elämäkerran kirjoittaja Jari Tervo ja Ylen kultuuritoimittaja JP Pulkkinen. 

Loiria muistellaan myös lauantaina 20.8. Yle TV1:n ja Yle Areenan suorassa lähetyksessä Vesa-Matti Loiri – taiteilija.

Ohjelmassa matkataan läpi tunteita herättävän, rakastetun ja särmikkään taiteilijan uran. Vesa-Matti Loirin vaikutus teatterin, elokuvan, television, musiikin ja urheilun parissa on vertaansa vailla.

Ohjelmassa on mukana ystäviä, läheisiä ja kollegoita, joiden elämään ja uraan Loiri on vaikuttanut. Lähetyksen juontaa toimittaja Jussi-Pekka Rantanen. 

Luvassa on myös Loirin elokuvia, haastatteluja ja keikkatallenteita.

Pojat-elokuva 12.8. Yle TV2 ja Yle Areena klo 21 (Suomi, 1962.) Paavo Rintalan romaaniin perustuva elokuva oululaisten poikien elämästä jatkosodan aikana. O: Mikko Niskanen. N: Vesa-Matti Loiri, Liisa Nevalainen, Pentti Tarkiainen, Kauko Helovirta.
Mansikkapaikka 14.8. Yle TV1 ja Yle Areena klo 15.00 (2009) Taiteen ja viihteen moniottelija Vesa-Matti Loiri käy lävitse uraansa Mikko Kuustosen kanssa jutustellen arkistopätkien lomassa. Veskun keskusteluvieras on Lenita Airisto. Musiikkiesityksestä vastaa Vesku bändeineen.
Vesa-Matti Loiri (foto J.A.Kaunisto)
Yle Live: Vesa-Matti Loiri Ruisrockissa 14.8. Yle TV1 ja Yle Areena klo 15.50 Laulajalegenda esiintyi Lenni-Kalle Taipaleen bändin kanssa Ruisrockissa kesällä 2014. Keikalla kuultiin esim. Vesku-klassikot Lapin kesä, Kohtalokas samba ja Laivat puuta, miehet rautaa. Mukana laulajan haastattelu.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone