Venla Ronkaisen esiintyminen Ivalo-sarjassa on ollut liikuttava kokemus myös äidille ja Iina Kuustoselle: ”Hänen on täytynyt voittaa itsensä kuvauksissa”

Lempääläläinen Venla Ronkainen, 11, on näytellyt Ivalo-rikossarjan molemmilla kausilla Iina Kuustosen esittämän Nina Kautsalon tytärtä. Hittisarjassa esiintyminen on tuonut iloa katsojille ja myös positiivisia asioita Venlan elämään.

Venlan äidin Tiia Ronkaisen mukaan sarjassa oleminen ei ole muuttanut heidän arkeaan, mutta kuvausjaksot ovat sitäkin mielenkiintoisempaa ja hienompaa aikaa.

”Näen, että Venla on saanut lisää rohkeutta ja itsetuntoa näyttelemisen myötä”, Tiia Ronkainen toteaa.

”Monessa kohtauksessa hänen on täytynyt voittaa itsensä, joten kyllä sarja on kasvattanut häntä ja myös äitiä. Olen oppinut tyttärestäni hirveän paljon sellaisia asioita, jotka eivät ole tulleet ilmi arkiympäristössä. Olen nähnyt, kuinka sitkeä ja oppivainen hän on. Kuvauksissa hän on oppinut repliikit ulkoa ja jaksanut tehdä saman kohtauksen monta kertaa uudestaan.”

Venla päätyi mukaan Ivalo-sarjaan sattumien kautta, kun Tiia Ronkainen huomasi netissä ilmoituksen, jossa tuotantoyhtiö haki erityislasta näyttelijäksi kotimaiseen tv-sarjaan.

Aluksi hän ei reagoinut asiaan juuri mitenkään, mutta kiinnostus lisääntyi myöhemmin, kun hän luki hakutekstin hieman tarkemmin.

”Asia jäi ikään kuin nakuttamaan takaraivoon. Päätös laittaa hakemus sinetöityi, kun huomasin että ilmoituksen loppuun oli kirjoitettu, että laita hakemus nimellä Venla”, Ronkainen naurahtaa yhteensattumalle.

Kun äidille selvisi, kuinka suuresta tuotannosta Ivalo-sarjassa on kyse, hän alkoi empiä, että oliko sarjaan pääsy sittenkään hyvä juttu tyttärelle.

”Venla ei ollut koskaan tehnyt mitään tämän tyylistä. Ajattelin kuitenkin, että kai sarjan tekijät tiesivät, kenet he ovat valinneet.”

Venlalla oli toisen kauden kuvauksissa neljätoista kuvauspäivää. Hän asui äitinsä kanssa pääosan kuvausajasta hotellissa Helsingissä.

Tiia Ronkainen toteaa kiitollisena, että Ivalon kuvauksissa vallitsi kannustava ilmapiiri. Hän kokosi Venlalle muistoksi kuvakirjan, johon on koottu satapäin valokuvia ja muiden näyttelijöiden kirjoituksia.

”Iina Kuustonen on aivan ihana. Hän teki valtavan työn ykköskaudella, että hän sai yhteyden Venlaan. Kakkoskaudella kaikki jatkui siitä, mihin oli jäänyt. Toivottavasti yhteistyönsä jatkuu vielä”, Ronkainen sanoo.

Myös Iina Kustonen on iloinen siitä, että hänen ja Venlan välille on syntynyt näin suuri luottamus.

”Venlaan tutustuminen on ollut minulle erittäin arvokas kokemus. Venla on uskomattomin vastanäyttelijä, joka minulla on koskaan ollut. Hän elää ja reagoi tilanteisiin aidosti. Hän lähtee mukaan leikkiin täysillä ja juuri sitä näytteleminen on parhaimmillaan”, Kuustonen toteaa.

Ivalon 2. kauden kaikki jaksot katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone