Uusi iso pelitapahtuma käynnistyy Turussa – voit kokea nämä erikoisuudet

Syyslomaviikolla järjestetään Turussa ensimmäistä kertaa kansainvälisen kokoluokan pelitapahtuma Grail Quest. Uudenlainen tapahtumakokonaisuus täyttää Gatorade Centerin 19.-21. lokakuuta. Tapahtuma lähetetään suorana Elisa Viihde Sport -kanavalla.

Grail Groupin markkinointipäällikkö Niklas von Schönemanin mukaan vastaavalla konseptilla ei ole aiemmin järjestetty pelitapahtumaa Suomessa. Tapahtuma sisältää elektronisen urheilun SM-kisat, messutapahtuman sekä pc-, konsoli-, VR-, mobiili-, lauta- ja miniatyyripelaamista.

”Johtoajatuksena on, että jokainen kävijä voi kokea koko pelaamisen kirjon. Grail Quest ei keskity tiettyyn juttuun, vaan tarjolla on nähtävää ja koettavaa laajalle yleisöryhmälle. Tekemistä ja nähtävää riittää kaikille jokaisena tapahtumapäivänä.”

”Tapahtuman johtoajatus lähti liikkeelle omasta halusta, että millaisessa pelitapahtumassa me järjestäjät haluaisimme itse käydä. Olemme keski-ikäisiä miehiä, joten mukana on myös nostalgian nälkää”, Niklas von Schöneman sanoo.

Tapahtumaa voi seurata myös kotisohvalta Elisa Viihde Sport -kanavalta.

”Vastaavaa lähetystapaa ei e-urheilutapahtumissa ole usein nähty. Yleensä kisastriimi ajetaan ulos raakana Go Pro –kameran avulla, mutta meillä on iso tuotanto ja Elisa Viihteen ansiosta oma lähetyskanava.”

Grail Questin järjestely aloitettiin huhtikuussa 2016, ja siitä on tulossa jokavuotinen tapahtuma.

Tässä kolme vinkkiä tapahtumaan meninöille.

  • Nyt kuuminta hottia olevat pakohuonepelit valtaavat Grail Quest -tapahtuman. Jokainen voi koota 3-5 -hengen joukkueen ja lähteä ratkaisemaan arvoituksen ja tavata zombeja. Pakohuone on räätälöity tapahtumaa varten. Lisätietoa täällä.
  • Vaihtoaitioihin rakennetuissa striimiboksissa voi tavata suosittuja tubettajia ja seurata heidän striimaamistaan. Lauantaina paikalle saapuu Hjallis Harkimo, joka aloitti tubettamisen vasta lokakuun alussa. Harkimon toiveena on, että häntä käydään jututtamassa.
  • Avajaispäivänä torstaina voi kokea harvinaisen Super Sound of Video Games –pelimusiikkikonsertin. Samainen konsertti myytiin viime vuonna hetkessä loppuun Tampere-talossa.

Suomen mestaruudesta mitellään seuraavissa peleissä: Dota 2, League of Legends, NHL 18, FIFA 18, Tekken 7 ja Stepmania 5. Katso lähetysajat täältä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone