Tv-arvio: Let him go on surullinen ja koskettava jännäri – katsojia on kiinnostanut se, että perustuuko elokuva tositapahtumiin

Let Him Go. Ohjaus: Thomas Bezucha. 2020. 1 h 49 min. Elisa Viihde Viaplay.

Synkässä ja surullisessa jännärissä Kevin Costnerin esittämä eläkkeelle jäänyt sheriffi George ja hänen vaimonsa Margaret (Diane Lane) menettävät ainoan poikansa tapaturmaisesti. Poikaa jäävät kaipaamaan myös vaimo ja pieni poika.

Pojan leski löytää uuden aviomiehen, ja muuttaa lapsensa kanssa asumaan miehen synnyinkotiin syrjäiselle maatilalle. He eivät ilmoita yllättävästä muutostaan Georgelle ja Margaretille.

Kun Georgelle ja Margaretille selviää, että mies kuuluu pahamaineiseen Weboyn rikollisperheeseen, he lähtevät pelastamaan lastenlastaan keskelle lännenelokuvamaisia maisemia.

Perillä he saavat tylyn vastaanoton. Kun Weboyt eivät luovu lapsesta, he päättävät taistella. Tästä alkaa väkivaltainen ja trillerimäiset mittasuhteet saavuttava tapahtumaketju.

Elokuvan tarina on tunteisiin vetoava. Katsojan sympatiat ovat isovanhempien puolella. Kukapa ei haluasi tarjota pienelle jälkeläiselleen turvallista syliä. Myös perheväkivallan keskellä elävän ex-miniän kohtalo surettaa.

Elokuvan tarina on uskottava. Useita katsojia on kiinnostanut se, että perustuuko se tositapahtumiin. Käsikirjoittaja Thomas Bezuchan mukaan kyseessä on kuitenkin puhdas fiktio.

Kevin Costner hallitsee roolinsa vakuuttavasti. Myös Lesley Manville on roolissaan Weboyn suvun pirullisena matriarkkana erinomainen.

Taitavasti toteutettu trilleri on saanut kiitosta myös varttuneemmalta yleisöltä. Arvostelujen kokoomasivuston Rotten Tomatoesin käyttäjistä 84 % on antanut elokuvalle positiivista palautetta. Elokuvan ensi-ilta osui keskelle koronapandemian huippua, joten se on ollut katsottavissa lähinnä suoratoistopalveluissa.

Let Him Gon voi katsoa Elisa Viihde Viaplayssa. Katso traileri alta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone