Tom Hanksin kehuttu draamakomedia A Man Called Otto saapui suoratoistopalveluun – elokuvaan on piilotettu pari jännää yksityiskohtaa

Tom Hanksin tähdittämä draamakomedia A Man Called Otto sai Suomen ensi-illan tammikuussa 2023. Elokuva sai Suomen teatterikierroksellaan 85 000 katsojaa. Elokuva on julkaistu nyt Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa.

Elokuvassa elämänsä vastoinkäymisistä katkeroitunut ja itsemurhaa hautova Otto (Hanks) kyttää pilkuntarkasti rivitaloyhteisöään, kunnes hän vähitellen pehmenee ja löytää elämäniloa naapuriin muuttaneen maahanmuuttajanaisen Marisolin (Mariana Treviño) avulla.

Elokuva perustuu ruotsalaisen Fredrik Backmanin bestselleriin Mies joka rakasti järjestystä (En man som heter Ove), josta on vuonna 2015 tehty ruotsalainen, samanniminen elokuva.

Ruotsalainen elokuvasovitus sai kaksi Oscar-ehdokkuutta, ja se oli vuoden 2016 eniten tuottanut ulkomainen elokuva Yhdysvalloissa.

A Man Called Otto -elokuvan on ohjannut Marc Forster , jonka aiempiin elokuviin lukeutuvat Finding Neverland – tarinan lähteillä ja Monster`s Ball.

Kävijäarvosteluja keräävän Rotten Tomatoes -sivuston kävijöistä peräti 97 prosenttia suosittelee elokuvaa.

Elokuvassa on takautumia Otosta ja hänen vaimostaan parikymppisinä. Niissä Ottoa näyttelee Tom Hanksin poika Truman Hanks, joka oli kuvausten aikaan 27-vuotias. Hänet on nähty aiemmin mm. tv-sarjassa Babylon Berlin ja elokuvassa Wrath of Man.

juttu jatkuu

Eräässä kohtauksessa Otto lähestyy BMW-autoa, jossa soitetaan räppiä. Kyseinen kappale on Tom Hanksin pojan Chet Hanksin esittämä ”White Boy Summer”. Myös hän näyttelee ja on tehnyt rooleja televisiosarjoihin Empire ja Shameless.

Kun Otto häätää UPS-pikarahtifirman kuorma autoa, hän huutaa ’The guys with the white trucks’. Kyseessä on viittaus FedEx-kuriiripalvelufirmaan, jossa hänen roolihahmonsa työskenteli Cast Away – Tuuliajolla -elokuvassa.

Elokuvan tuottajina toimivat Tom Hanks ja hänen vaimonsa Rita Wilson. Tämän lisäksi Wilson kirjoitti tunnuskappaleen ”Til You’re Home” ja esitti sen kolumbialaisen laulajan Sebastián Yatran kanssa.

Kohtauksessa, jossa Otto lainaa kuusiokulma-aivaimen uudelle naapurilleen, vilahtaa samankaltainen työkalupakki kuin Toy Story 2 -elokuvassa, jossa Hanks näytteli.

A Man Called Otto katsottavissa Elisa Viihde Viaplaysta.

edit klo 22.46. korjattu kirjoitusvirheitä

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone