Teit meistä kauniin -elokuva jälleen kohun keskellä

Syyskuun alussa ensi-iltansa saanut Teit meistä kauniin -elokuva uhkaa poistua elokuvateattereiden ohjelmistosta Suomen elokuvateatteriliiton hallituksen päätöksen takia. Näin tiedotetaan elokuvan kotisivuilla.

Syynä päätökseen on tiedotteen mukaan se, että Apulanta-yhtyeen synnystä kertovan elokuvan erikoisversio on julkaistu nopealla aikataululla Elisa Viihteessä, josta se on ollut vuokrattavissa perjantaista 7.10. alkaen.

Suomen elokuvateatteriliiton toiminnanjohtaja Tero Koistisen kiistää boikotin Etelä-Suomen Sanomissa.

”Elokuvateatterit päättävät itse ohjelmistostaan”, sanoo Koistinen.

Koiviston mukaan tyypillisesti elokuva annetaan jaettavaksi muissa kanavissa neljä kuukautta ensi-illan jälkeen.

Elisa Viihteessä julkaistu TMK-versio sisältää 15 uutta kohtausta.

Teimme ennen elokuvan kuvausten alkua Elisa Viihteen kanssa sopimuksen elokuvayhteistyöstä, jossa sovittiin elokuvan digijakelusta noin 4 viikon kuluttua ensi-illasta. Jo silloin sovittiin, että diggariversion vuokrahinta on aluksi huomattavasti elokuvalippua suurempi, ja että Elisa viihteessä julkaistaan elokuvan ns. faniversio, joka on reilut 10 minuuttia elokuvateatteriversiota pidempi, TMK:n kotisivuilla kerrotaan.

Teit meistä kauniin -elokuva on kerännyt teattereihin noin 100 000 katsojaa.

Katsojamäärät ovat jo hidastuneet merkittävästi ja mahdollisia teatterikatsojia on enää 8000 – 20 000 seuraavan kolmen kuukauden aikana. Kiinnostus elokuvaa kohtaan ei kuitenkaan ole vähentynyt.

Me emme toivo elokuvateattereiden toteuttavan boikottiaan, sillä emme usko sen palvelevan kuluttajia. Me uskomme, että jos kaikilla ihmisillä on tasa-arvoinen mahdollisuus osallistua viihteen ympärillä käytävään keskusteluun, niin se vain ja ainoastaan lisää kiinnostusta koko elokuvateollisuutta kohtaan. Ymmärrämme elokuvateattereiden pitäjien pelon ja ihmetyksen, mutta emme usko että digiversioiden aikaisempi jako syö elokuvateattereiden kävijämääriä. Elokuvissa käyminen on elämys ja sillä on vakaa paikka nykyihmisen ajanvietteenä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

Kommentit suljettu.