Teemu Nikin musta komedia saapui nettivuokraamoihin – sai koronasyksynä teattereissa 7 860 katsojaa

Teemu Nikin ohjaama ja Nikin ja Jani Pösön käsikirjoittama Nimby saapui maanantaina katsottavaksi kotisohville. Elokuvan voi vuokrata Elisa Viihteen Vuokraamosta.

Nimby sai ensi-iltansa elokuvateattereissa 9. lokakuuta 2020. Elokuva sai teattereissa 7 860 katsojaa. Nimbyn teatterikierroksen aikoihin elokuvateatterit kärsivät pahoin koronasta.

Elokuvassa Mervi Hirvi (Susanna Pukkila) vie tyttöystävänsä Katan (Almila Bagriacik) tapaamaan ensimmäistä kertaa vanhempiaan pienelle paikkakunnalle maaseudulle. Elokuvan teemoina on suvaitsevaisten ihmisten suvaitsemattomuus ja rasismi.

Muissa rooleissa nähdään Matti Onnismaa, Elias Westerberg, Mari Rantsila ja Antti Reini.

Helsingin Sanomien kriitikon mielestä Nimbyssa on mainiot näyttelijät, jotka tekevät elokuvan katsomisen arvoiseksi.

”Pukkila tekee varmaotteisesti kohkaavan Mervin roolin ja hän osaa replikoida hykerryttävästi myös silmien liikkeillä. Saksalaisella näyttelijällä Bagriacikilla on jo pitkä ura kotimaassaan, joten hän on sopiva näyttelemään maailman naista keskellä suomalaista junttilandiaa”, HS:n Miska Rantanen kirjoitti.

Teemu Nikki kuvaan parhaillaan Sekaisin -sarjan kolmoskautta. Työn alla on myös draamaelokuva Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone