Tangomarkkinoiden finalistit valittiin: ”On tämä karsinta sydäntä raastavaa…”

Seinäjoen Tangomarkkinoiden semifinaali järjestettiin lauantaina Vantaan kulttuuritalo Martinuksessa. Yleisölle avoimessa tilaisuudessa kuultiin livekarsinnasta itsensä jatkoon laulanutta kahtakymmentä solistia, joista Tangolaulukilpailun tuomaristo valitsi kymmenen parasta tangotaituria finaaliin.

Tuomaristo valitsi tänään Seinäjoen finaalissa lauantaina 8. heinäkuuta kuultavat kymmenen laulajaa. Katso finaalikymmenikkö alla olevasta listasta.


Tähän saakka Laulukilpailua valta on ollut puoliksi yleisöllä ja puoliksi tuomaristolla ja ammattiraadilla. Tänään valta siirtyi kokonaan tuomaristolle, jonka puheenjohtajana toimii tänä vuonna vuoden 2010 Tangokuningas Marko Maunuksela. Maunukselan lisäksi tämän vuoden tuomaristossa on mukana Marco Bjurström, Katri Ylander, Antti Ketonen ja vuoden 1992 Tangokuningatar Eija Kantola.

On tämä karsinta sydäntä raastavaa, kun kilpailu on näin tasainen ja paikkoja on tarjolla vain viidelle jatkajalle molemmissa sarjoissa. Haluan välittää lämpimät kiitokset kaikille kisasta nyt pudonneille. Semifinaalissa nähtiin tunneskaalaa laidasta laitaan, ihanaa heittäytymistä ja upeita onnistumisia. Erot ovat pieniä ja tuomaristossakin oli ehkä odotetustikin pieniä näkemyseroja eri kilpailijoista, mutta kyllä me pääsimme lopulta sulassa sovussa mielestäni parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen jatkajien suhteen. Meillä on erittäin hyvät finalistit molemmissa sarjoissa. Finalisteille hurjat tsempit viimeisiin treeniviikkoihin ja valmistautumiseen kohti huipennusta ja finaalia Seinäjoen Tangomarkkinoilla, sanoo Marko Maunuksela. 

Uudet Tangokuninkaalliset kruunataan Seinäjoella lauantaina 8. heinäkuuta.

LAULUKILPAILUN FINALISTIT
Miehet:
Kullervo Kauppi, Säkylä

Pasi Flodström, Harjavalta

Niilo Rantala, Tampere

Ville-Markus Vesterinen, Uusikaupunki

Jesse Laatikainen, Tampere

Naiset
Charlotta Saari, Lapua

Katja Karisukki, Ypäjä

Miia Laitinen, Rotterdam

Rosa Narmala, Raisio

Katja Felin, Järvenpää

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

9 kommenttia

 1. Ja niin väärin valinta meni ainakin miesten osalta, kun jätettiin Kyösti Lindeman valitsematta. No eipä tarvi tangomarkkinoille tulla, että näin 😒

  1. Olihan se todella törkeää, että paras jätettiin valitsematta.
   Kyöstissä on sitä karismaa, mitä tangon todellisessa tulkitsijassa on.

 2. Valitut laulajat sijoittuvat vahvasti Länsi-Suomi -sektorille.
  Onkohan tähän joku syy?

 3. Myös tämä Rotterdamin naisen että Katja Felinin valinnut ihmetyttää. Pudeonneissa oli sata kertaa heitä parempia vaihtoehtoja. mm. Minna Saarinen ja Susanna Starck.

 4. Ilmoittakaa lähetys ajat. Vai mitä salaista touhua.. Ei kaikki pääse paikanpäälle!!! Mynkään mennyt koko touhu.. Ei paljon kiinnosta.. Huonot valinnat.. Kai kohta tulee maksukortti???!!!

  .

  1. Toivoisin todella että palauduttaisiin menneisiin aikoihin, Tangohan on kokonainen elämä, voitaisiin järjestää uudenlaisia vaatimustasoltaan korkeampia kilpailuja, ja sitä myöden musiikin ammattilaisia sekä klassisen puolen opettajia tuomaroimaan kisoja, näin saataisiin kisoille tänä päivänä todellinen arvopohja, mikä tuntui hävinneen jo aikaa sitten.Tangokisojen voittajat eivät ole sopivia tuomaroimaan näitä kisoja….Puolueellisuus tulee näkyviin, käy niinkuin Kiuruvedellä, että voittaja tuomaroi..

 5. Näin se ollut jo pitkän aikaa.. Jo vuosia! Siksi kiinnostus häviää.. Haisee..

Kommentit suljettu.