Tänään TV:ssä vedenalaisilla kohtauksillaan ihastuttanut Bond-elokuva – Bond-tytön paljastelu nosti ikärajaa

007 – Pallosalama (K16) – Nelonen Tiistaina 28.06. klo 21:00

Nelosella tiistaina esitettävä neljäs Bond-leffa Pallosalama ilmestyi vuonna 1965. Bondin roolissa nähtiin Sean Connery.

Elokuvassa Bond joutuu pahamaineisen rikollisjärjestön Spectren juonittelujen keskelle. Numero 2 eli miljonääriroisto Emilio Largo (Adolfo Celi) on saanut käsiinsä kaksi ydinpommia, joilla hän uhkaa tuhota kaksi suurkaupunkia.

Agenttiseikkailun tapahtumat sijoittuvat Lontooseen ja Bahaman Nassauhun. Elokuvassa on paljon vedenalaisia kohtauksia. Pallosalama voitti parhaan erikoistehosteen Oscar-palkinnon. Se oli ensimmäinen laajakuvana kuvattu Bond-elokuva.

Pallosalama on rankattu useissa äänestyksissä parhaitten Bond-elokuvien joukkoon. Rotten Tomatoes -sivuston kävijäarvostelujen mukaan se on kuudenneksi paras Bond-filmi.

Bond-tyttöä elokuvassa esitti Molly Peters. Hän oli ensimmäinen Bond-tyttö, joka esiintyi elokuvassa ilman rihman kiertämää. Tosin lakanat peittivät arimmat kohdat. Alastomuudesta johtuen elokuva kiellettiin alaikäisiltä.

Peters oli kuvausten aikaan 23-vuotias. Vaikka Pallosalama oli menestys, hänen elokuvauransa jäi lyhyeksi. Hän menehtyi 75 vuoden iässä vuonna 2017.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone