Tänään TV:ssä: Tositarinaan perustuva lentotragedia syntyi yhteistyössä uhrien omaisten kanssa – ”näyttää konekaappauksen tapahtumat realistisesti ja raadollisesti”

United 93 (K16) – TV5 tiistaina 5.10. klo 22:00

TV5:llä tiistai-iltana esitettävä Paul Greengrassin elokuva kertoo syyskuun 11. päivän iskujen yhteydessä maahan pudonneen United Airlinesin lennon 93 tapahtumista kronologisesti mahdollisimman tarkassa aikajärjestyksessä.

Lento 93 oli yksi iskuissa kaapatuista lentokoneista. Lento oli terrori-iskun ainoa, joka ei saavuttanut kohdettaan, koska joukko matkustajia rynnäköi ohjaamoon ja esti suunnitelman. Koneen oli tarkoitus syöksyä Valkoiseen taloon tai Yhdysvaltain kongressitaloon.

Elokuva tehtiin yhteistyössä uhrien omaisten ja ystävien kanssa. Käytössä oli myös laaja tutkintamateriaali. Näin ollen elokuva onnistuu kuvittelemaan sen, mitä tuomitulla lennolla todennäköisimmin tapahtui kohtalokkaana päivänä.

Greengrass valitsi pääosiin tuntemattomat näyttelijät, jotta kukaan heistä ei kohoaisi katsojien silmissä muiden yläpuolelle. Pääosissa ovat mm. Cheyenne Jackson, Christian Clemenson ja Polly Adams.

Greengrass palkittiin parhaan ohjauksen BAFTAlla elokuvastaan vuonna 2006. Elokuva on saanut Rotten Tomatoes -sivuston kävijöiltä 90-prosenttisen suosituksen.

United 93 näyttää konekaappauksen tapahtumat realistisesti ja raadollisesti. Käsivaralla kuvatut kohtaukset ovat piinallista katsottavaa. Kuvat ovat koskettavia ja voimakkaita, täynnä väkivaltaa, pakokauhua ja matkustajien viimeisiä puheluita perheilleen ja läheisilleen. Sliipattu Hollywood-toiminta ja sankaruus ovat kaukana kaoottisesta, säälimättömästä selviämiskamppailusta”, kirjoitti Film-o-Holic -sivuston kriitikko.

Katso tv-ohjelmien tiedot ohjelmaoppaasta!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Kyllähän ton koneen ampui alas jenkkien omat ilmavoimat koska muuten sillä koneella olisi lennetty päin valkoista taloa. Ilmassa se on jo tuhoutunut… Jäljistä, jäänteissä ja törmäyskohdista voi tyhmempikin jo tulla tähän lopputilokseen.

Kommentit suljettu.