Tänään TV:ssä pelottavimpien elokuvien joukkoon valittu trilleri – jäi nuoren näyttelijättären viimeiseksi elokuvaksi

The Game – Oletko valmis peliin? (K12) – Kutonen perjantaina 26.08. klo 21:00

Vuonna 1997 valmistuneessa trillerissä bisnesmies Nicholas Van Orton kontrolloi elämäänsä pakkomielteisesti. Hän joutuu mukaan omalaatuiseen peliin, jonka tarkoitus on tehdä elämästä mielenkiintoisempaa.

The Game -elokuva valittiin vuonna 2004 Bravo-kanavan dokumenttisarjassa The 100 Scariest Movie Moments kaikkien aikojen 44. pelottavammaksi. Ykköseksi sijoittui Tappajahai.

Elokuvan pääosissa ovat Michael Douglas ja Sean Penn. Douglasille rooli oli ikimuistoinen, sillä hän kävi kuvausten aikana läpi avioeroprosessia. Hän kertoi käyttäneensä normaalia enemmän aitoja tunteitaan näytellessään.

Sivuroolissa nähdään Linda Manz, jolle rooli elokuva jäi viimeiseksi, vaikka hän oli kuvausten aikana vain 36-vuotias.

Manz (kuvassa alla) nousi maineeseen draamaelokuvasta Onnellisten aika, joka sai Oscarin ja äänestettiin vuoden 1979 parhaiden elokuvien joukkoon. Hän menehtyi elokuussa 2020 keuhkosyöpään ja keuhkokuumeeseen.

juttu jatkuu…

The Game keräsi kriitikoilta pääosin kehuja.

Elokuva, jonka tarina pitää katsojan jännityksen pihdeissä aivan loppumetreille saakka, on upea katsomiskokemus. The Gamen tarina on häkellyttävä. Fincher on rakentanut elokuvan niin tarkasti, harkitusti ja vakuuttavasti, että katsoja ei yksinkertaisesti pysty päättelemään tai ennakoimaan juonen käänteitä”, kirjoitti elokuvasta Film-o-holic -sivusto.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone