Tänään TV:ssä miljardin ennätysajassa tuottanut seikkailuelokuva ”Vaikka vuotaakin kuin seula… ei kuitenkaan uppoa”

Pirates of Caribbean: Kuolleen miehen kirstu (K12) – Nelonen tiistaina 7.12. klo 21:00

Johnny Deppin esittämä Kapteeni Jack Sparrow teki huiman paluun vuonna 2006 ilmestyneessä elokuvassa, jonka visuaaliset tehosteet palkittiin Oscarilla.

Kuolleen miehen kirstu on Pirates of the Caribbean -elokuvasarjan toinen osa. Elokuva oli taloudellinen jättimenestys. Siitä tuli kolmas elokuva, jonka bruttotulot nousivat yli miljardin dollarin.

Elokuva keräsi miljardin ennätyksellisesti vain 63:ssa päivässä.  Sittemmin yli kaksikymmentä elokuvaa on ylittänyt miljardin haamurajan. Tällä hetkellä Kuolleen miehen kirstu on 35. tuottoisin elokuva maailmassa. Ykkösenä on Avatar (2009).

Vauhdikas seikkailuleffa kuvattiin edellisen osan tavoin pääosin Meksikossa ja St. Vincentin saarivaltiossa. Muissa keskeisissä rooleissa ovat  Orlando Bloom, Keira Knightley.

Vaikka vuotaakin kuin seula, ei Kuolleen miehen kirstu kuitenkaan uppoa. Ensimmäisestä osasta tutut värikkäät henkilöhahmot pitävät elokuvaa pinnalla. Kapteeni Jack on edelleen originelli, ja Johnny Depp esittää häntä edelleen hyvin. Kaikessa outoudessaan kapteeni Jack tuntuu elävältä ja aidolta henkilöltä, mikä lienee paras osoitus näyttelijätyön erinomaisuudesta. Neuvokkaat ja hyveelliset rakastavaiset tasapainottavat menoa. Keskeisen kolmikon erottavat luonteenpiirteet luovat komiikkaa. Henkilöitä yhdistävät piirteet puolestaan mahdollistavat keskinäisen sympatian, mikä tekee reaktioista ja tapahtumista uskottavampia”, kirjoitti Film-o-Holic-sivuston arvostelija.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone