Tänään TV:ssä: Kotimaisessa elokuvassa kaksi vanhoillislestadiolaista teinityttöä karkaa maalta kaupunkiin hakemaan syntisiä kokemuksia: ”tunteet ja aistimukset saavat paljon tilaa”

Kielletty hedelmä (K12) – TV1 keskiviikkona 3.08. klo 21:35

Dome Karukosken ohjaamassa elokuvassa kaksi vanhoillislestadiolaista tyttöä karkaa Limingan rauhasta pääkaupunkiin etsimään vapautta ja uusia kokemuksia.

Vanhoillislestadiolaiset kieltäytyvät alkoholista, meikkaamisesta, televisiosta, ehkäisystä ja esiaviollisista suhteista. Raakel (Marjut Maristo) ja Maria (Amanda Pilke) haluaa kokea tuon kaiken.

Kieletty hedelmä käsittelee muutakin kuin uskonnon rajoja. Elokuvan teemana on myös naisen seksuaalinen vapautuminen.

”Naisen seksuaalisuus on aina ollut alisteista miehelle ja näin se on edelleen. Nainen ei uskalla haluta omia seksuaalisia fantasioitaan. Elokuvan kautta haluaisin rohkaista kaikkia naisia vapautumaan näistä kahleista”, Karukoski kertoi Turun Sanomille vuonna 2009.

Elokuva oli katsoamenestys. Se keräsi teattereihin 115 000 katsojaa. Pilke sai roolistaan parhaan sivuosan Jussi-palkinnon.

Elokuva kuvattiin Pohjois-Pohjanmaalla Limingassa ja Kempeleessä sekä Helsingissä.

”Karukoski uskaltaa tehdä kerronnallisesti jotain, mitä monikaan ohjaaja ei, nimittäin pysähtyä hetkiin. Kielletyssä hedelmässä tunteet ja aistimukset saavat paljon tilaa”, kirjoitti Keskisuomalaisen kriitikko.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone