Tänään TV:ssä kotimainen klassikkokomedia, jonka rohkea alastonkohtaus toi elokuvateatteriin uteliaita silmäpareja

Aatamin puvussa ja vähän Eevankin – TV1 perjantaina 20.05. klo 13:25

Agapetuksen romaaniin Aatamin puvussa ja vähän Eevankin pohjalta on ilmestynyt neljä samannimistä elokuvaa, joista tänään nähdään vuonna 1940 ilmestynyt toinen elokuvaversio, jonka ohjasi Ossi Elstelä.

Nimensä mukaisesti alastomuus on elokuvan juonen kantava teema. Kuvaushetkellä 20-vuotiaan näyttelijättären Sirkka Sipilän (kuvassa) voimistelukohtaus alastomana herätti suurta kohua. Yöllinen nakukohtaus edusti suomalaisen elokuvan siihen astista rohkeinta naispuolista kuvastoa.

Voimistelukohtaus aiheutti porua, mutta samalla se toi elokuvasaleihin uteliaita silmäpareja. Elokuvan yleisömenestys kuuluikin vuoden 1940 parhaimpiin.

Elokuvassa lomalaiset Himanen  ja luutnantti Kehkonen tarjoutuvat kuljettamaan veneellään asemapäällikkö Viirimäen järven yli kylään. Kommellusten kautta Himanen ja Kehkonen menettävät vaatteensa ja törmäävät vankikarkuri Vikströmiin.

Elokuvan naispääosaa esittänyt Sirkka Sipilä näytteli useissa menestyselokuvissa, mutta hänen uransa hiipui 1950-luvulle tultaessa. Hän kuoli vuonna 1964 syöpään vain 44-vuotiaana.

Muissa pääosissa nähdään Tauno Palo, Sirkka Sipilä, Leo Lähteenmäki ja Jalmari Rinne.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone