Tänään TV:ssä: Kotimaisen jännityselokuvan kuvauksia varjostivat rajut riidat – ohjaaja vaihtui ja tuottaja haukkui leffan ”pirun huonoksi”

Se alkoi sateessa – TV1 keskiviikkona 26.01. klo 13:30

TV1 esittää keskiviikkona vuonna 1953 valmistuneen jännityselokuvan, jossa Vuokko (Eila Peitsalo) tupsahtaa sattumoisin myrskysäässä salakuljettajien varastolle ja tapaa siellä mukavan miehen (Tauno Palo).

He rakastuvat ja menevät naimisiin. Vuokko ei tosin tiedä miehensä rikollista taustaa ynnä muuta salamyhkäistä menneisyyttä.

Elokuvan teko ei sujunut suunitellusti ja eri osapuolten välille roihahti ilmiriita. Alussa elokuvaa ohjasi nouseva ohjaajakyky Eddie Stenberg, mutta kesken kuvausten ohjaajaksi vaihtui Thure Bahnella, joka saattoi loppuun työn.

Koska tekijöiden vaihto aiheutti sekaannusta, ohjaajan pallia kulutti myös tuottaja T.J. Särkkä. Tarinan mukaan elokuvan ensi-iltakaronkassa oli elokuvantekijöistä mukana vain Bahne.

Vastoin yleisiä ensi-iltajuhlien tapoja Bahne sai maksaa juomalaskunsa itse, koska tuottaja Särkän mukaan elokuva oli ”niin pirun huono”.  

Se alkoi sateesta ei noussut Suomi-elokuvan helmeksi ja sen yleisömenestys jäi vaisuksi. Kriitikotkin yhtyivät Särkän näkemykseen huonosta elokuvasta.

Elokuvaa kuvattiin muun muassa Nuuksion Punjon kartanolla ja Riihimäen rautatieasemalla.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone