Tänään TV:ssä: Kahdeksatta Uuno Turhapuroa pidettiin elokuvasarjan välityönä – kaksi kriitikkoa antoi yhden tähden, muut eivät sitäkään

Uuno Turhapuron muisti palailee pätkittäin – Sub torstaina 8.04. klo 21:00

Sub esittää torstaina kahdeksannen Turhapuro-elokuvan. Vuonna 1983 ilmestyneessä komediassa Uunon (Vesa-Matti Loiri) pätkivä muisti aiheuttaa jopa ulkomaankauppapoliittisen selkkauksen.

Uuno Turhapuro menettää muistinsa on jatkoa Elokuva on jatkoa vuotta aiemmin ilmestyneelle elokiuvalle Uuno Turhapuro menettää muistinsa.

Elokuva oli vuoden katsotuin elokuva 381 181 katsojamäärällä. Puolestaan elokuvan tv-ensi-iltaa seurasi MTV1:lla vappupäivänä 1987 peräti 1 208 000 katsojaa.

Uuno-elokuva sisälsi tuttuun tapaan sisäpiirivitsejä ja harhaanjohtavia vihjeitä.

Elokuvan loppuun käsikirjoittaja ja tuottaja Spede Pasanen sijoitti vitsiksi tarkoitetun mainosopalan, jossa ”paljastettiin” että seuraava Uuno-elokuva on nimeltään Uuno Turhapuro – Leningradin lemmikki. Sen nimistä osaa ei kuitenkaan koskaan julkaistu.

Totutusti kriitikot eivät pitäneet tästäkään Uuno-elokuvasta. Wikipedian mukaan Kymmenestä suomalaisesta ensi-iltakriitikosta kaksi antoi elokuvalle yhden tähden, kolme ei sitäkään ja viisi ei arvioinut elokuvaa.

Helsingin Sanomien Helena Yläsen mukaan Uuno Turhapuron muisti palailee pätkittäin ei yltänyt edellisen tasolle ja hän piti sitä elokuvasarjan välityönä.

”Tämän uuden filmin selvin puute on, että se hajaantuu niin moniaalle. Lyhykäisten, usein puolitiehen jäävien sketsien pyörteessä kieppuu koko henkilökunta. Uuno on miltei sivuhenkilönä omassa elokuvassaan. Se on suuri virhe, sillä yksikään toinen tämän komedian henkilöistä ei ole samanlainen, perusaineksiltaan suorastaan nerokas hahmo.” (lähde: Elonet)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Uuno-elokuvat on niitä mistä voin sanoa olevani samaa mieltä kriitikoiden kanssa. Ei voi kun ihmetellä katsojalukuja.

Kommentit suljettu.