Tänään TV:ssä hittikomedia, jonka päätähti kuittasi 20 miljoonan dollarin palkkion – yksi näyttelijöistä kuoli traagisesti heti kuvausten jälkeen

Valehtelija, valehtelija – TV5 Maanantaina 24.01. klo 21:00

Vuonna 1997 valmistunut Jim Carreyn komedia kertoo jatkuvasti pöppöä puhuvasta asianajaja-isästä ja hänen pienestä pojastaan, jonka syntymäpäivätoive on, että isä pystyisi olemaan kokonaisen vuorokauden ajan valehtelematta. Tästä alkaa mielenkiintoinen ihmiskoe.

Tom Shadyacin ohjaama elokuva valmistui 45 miljoonalla dollarilla ja se oli 300 miljoonan lipputuloillaan taloudellinen jymymenestys. Carrey oli roolistaan ehdolla Golden Globen saajaksi.

Jim Carreyn kerrotaan saaneen roolityöstään 20 miljoonan dollarin palkkion. Ehkä se vaikutti siihen, että hän kieltäytyi Dr. Evilin roolista elokuvassa Austin Powers: Kumma jätkä (1997), jotta hän voisi sitoutua tähän elokuvaan.

Tuottaja Brian Grazer osti Valehtelija, valehtelija -elokuvan käsikirjoituksen elokuvaoikeudet kuultuaan vain kahden lauseen mittaisen luonnehdinnan elokuvasta. Tätä ennen käsikirjoitus oli hylätty kahdeksan kertaa eri tuotantoyhtiöissä.

Valehtelija, valehtelija on omistettu Jason Bernardille, joka näytteli viimeisen roolinsa tässä elokuvassa. Hän kuoli pian kuvausten päättymisen jälkeen lokakuussa 1996 Kaliforniassa. Hän sai sydänkohtauksen ajaessaan autoa ja joutui onnettomuuteen. Hän kuoli myöhemmin sairaalassa 58-vuotiaana. Hänet muistetaan myös elokuvista While You Were Sleeping (1995) ja Sotaleikit (1983).

Myös muun muassa Hämärän rajamailla -sarjasta tuttu Don Keefer teki elokuvassa viimeisen roolinsa. Hän kuoli 98-vuotiaana vuonna 2014.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone