Tänään TV:ssä ”eräänlainen kaikkien aikojen James Bond -seikkailu” – vuoden katsotuin Suomessa

007 Skyfall (K12) – Nelonen maanantaina 7.06. klo 21:00

Vuonna 2012 valmistuneessa elokuvassa Bondin roolissa nähtiin kolmatta kertaa Daniel Craig. Skyfallista tuli ensimmäinen yli miljardin tuottanut Bond-elokuva. Se oli vuoden 2012 toiseksi eniten tuottanut elokuva maailmassa ja Suomessa elokuva oli vuoden katsotuin.

Elokuvassa 007:n uskollisuus joutuu koetukselle, kun MI6-tiedustelupalvelun johtajan M:n (Judi Dench) menneisyydestä nousee esiin salaperäinen uhka. Elokuvan pääpahista Raoul Silvaa esittää Javier Bardem.

Elokuva sai kaksi Oscaria. Adelen esittämä Skyfall-kappale poiki parhaan tunnuskappaleen Oscarin. Lisäksi se palkittiin parhaasta äänityksestä.

Talouslehti Forbesin listauksen mukaan Skyfall on ylivoimaisesti tuottoisin Bond-elokuva. Se on tuottanut 1.1 miljardia dollaria, kun toisena listalla oleva Spectren taalakertymä yltää 879 miljoonaan.

Elokuva keräsi kiitosta myös kriitikoilta.

Skyfall on eräänlainen kaikkien aikojen James Bond -seikkailu. En tarkoita, että se olisi paras. Mutta se on kunnianhimoisimmin kirjoitettu elokuva 007-leffojen 50-vuotisessa historiassa”, elokuvatoimittaja Kalle Kinnunen kirjotti Suomen Kuvalehdessä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone