Tänään TV:ssä: 90-luvun komediaklassikko valmistui kärpäsbudjetilla – tuotti satoja miljoonia ja teki uusia supertähtiä

Pretty Woman – Liv maanantaina 6.12. klo 21:00

Liv esittää itsenäisyyspäivänä iltana vuonna 1990 valmistuneen Pretty Womanin, joka lukeutuu historian menestyneimpien romanttisten komedioiden joukkoon.

Richard Geren ja Julia Robertsin tähdittämä elokuva vaimistui Hollywood-tuotannoksi vaivaisella 14 miljoonan dollarin budjetilla. Elokuva tuotti yli 480 miljoonaa dollaria.

Pretty Woman on kertomus kovapintaisesta bisnesmiehestä (Gere) ja hyväsydämisestä ilotytöstä (Roberts), joiden kohtaamisesta Los Angelesissa käynnistyy upea, monipolvinen ja suuria tunteita tulviva tuhkimotarina.

Nykyisin 54-vuotiaan Julia Robertsin unohtumaton roolisuoritus huomioitiin Oscar-ehdokkuudella. Elokuva teki hänestä yhden Hollywoodin kuumimmista nimistä.  Hän oli ensimmäinen naisnäyttelijä jolle on maksettu 20 miljoonaa dollaria yhdestä elokuvasta. Se tapahtui vuonna 2000 elokuvasta Erin Brockovich.

Geren ja Robetsin päätyminen elokuvaan ei ollut itsestäänselvyys, sillä heidän tekemiin rooleihin olivat ehdolla myös Sandra Bullock ja Madonna sekä John Travolta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone