Tänään TV:ssä: 90-luvun komediahitti on noussut klassikon asemaan – ”perin laadukas ja pikkutarkka elokuva”

Notting Hill – Liv tiistaina 24.05. klo 21:05

Roger Michellin vuonna 1999 ohjaama romanttinen komedia Notting Hill oli todellinen menestys kaikilla mittareilla.

Elokuvassa Hollywood-tähti pistäytyy sattumalta Lontoon Notting Hillissä kirjakauppaan, jota pitää komea poikamies. Parin välille syttyy romanssi, jota naisen kuuluisuus hankaloittaa. Pääosissa ovat Julia Roberts ja Hugh Grant.

Reilun 40 miljoonan budjetilla tehty leffa tuotti lipputuloja yli 360 miljoonaa dollaria.

Rotten Tomatoesin keräämistä arvosteluista 83 prosenttia on suotuisia. Notting Hill on listattu British Film Instituten toimesta kaikkien aikojen sadan parhaimman elokuvan listalla sijalle 95. Vuonna 2019 Independent-lehti valitsi Nottinh Hillin historian neljänneksi parhaaksi romanttiseksi komediaksi.

Elokuvassa teki hienon sivuroolin Emma Chambers, joka esitti Hugh Grantin esittämän kirjakauppiaan Honey-siskoa. Chambers kuoli helmikuussa 2018 luonnollisiin syihin vain 53-vuotiaana.

Notting Hill sai kriitikoilta pääosin kehuja.

”Kun kyseessä on romanttinen komedia ja pääosissa Julia Roberts ja Hugh Grant, ei loppuratkaisussa liene mitään arvuuteltavaa. Tähän ei elokuvaa katsottaessa kuitenkaan kannata kiinnittää liiallisesti huomiota. Muutaman vuoden takaisen Neljät häät ja yhdet hautajaiset -menestyselokuvan tuotantoryhmän nikkaroima Notting Hill on nimittäin kaikesta helppoudestaan huolimatta perin laadukas ja pikkutarkka elokuva”, kirjoitti Film-o-Holic- sivuston kriitikko elokuvasta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone