Tänään TV:ssä: 80-luvun toimintatrilleri keräsi kehuja, mutta ei löytänyt yleisöä – kuolemantapaus varjosti kuvauksia

Pakojuna – FOX tiistaina 30.11. klo 23:00

FOX esittää tiistaina vuonna 1985 valmistuneen toimintajännärin, joka perustuu Akira Kurosawan tarinaan.

Andrei Kontsalovskin ohjaamassa elokuvassa pakomatkallaan oleva kaksikko (Jon Voight ja Eric Roberts) hyppää erääseen tavarajunaan. Hyvin alkanut pakomatka saa karmaisevan lopun, sillä veturin kuljettaja kuolee äkilliseen sydänkohtaukseen ja juna kiitää entistä kovempaa kohti tuhoaan.

Pakojuna sai kehuja, mutta sen yleisömenestys jäi erittäin heikoksi. Elokuva esitettiin ensi-iltaviikonloppuna lähes tuhannessa teatterissa Yhdysvalloissa. Laajasta levityksestä huolimatta 9 miljoonaa dollaria maksanut elokuva tuotti lopulta vain 7,7 miljoonaa dollaria.

Rotten Tomatoesin kävijät ovat antaneet Pakojunalle mukavan 83 prosentin suosituksen.

”Pakojuna on avoimesta ihmisvihastaan huolimatta kuitenkin lopulta hyvin inhimillinen elokuva. Ohjaaja Konchalovsky ei ole ollut kiinnostunut toiminnan näyttävästä visualisoimisesta, vaan on luottanut yksinkertaiseen ja rosoiseen ilmaisuvoimaan, jolla hän on luonnenäyttelijöiden kautta pureutunut peräänantamattomasti ihmisluonteen pimeään ytimeen”, Film-o-Holicin kriitikko kirjoitti.

Pakojunan kuvauksia varjosti traaginen onnettomuus, kun Richard Holley kuoli ennen pääkuvauksia etsiessään kuvauspaikkoja Alaskassa. Hänen ohjaamansa helikopteri osui voimalinjoihin ja putosi maahan. Elokuva on omistettu hänelle ja se mainitaan lopputeksteissä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone